Alle uitslagen Atletico Club Amsterdam (zondag) ongeldig verklaard

Het zondagelftal van Atletico Club Amsterdam moet zes wedstrijden in de competitie overspelen van de KNVB. De reden is dat speler Ismael Elkouaa nog ingeschreven stond bij zijn oude club Nieuw West United. De verwarring zit hem in de schrijfwijze van de naam. Wel of niet aan elkaar. AC Amsterdam heeft alle wedstrijden in de competitie tot nu toe gewonnen. Afgelopen zondag dacht AC Amsterdam, na de 3-2 overwinning op OSC, nog de eerste periode binnen te hebben gehaald.

De KNVB straft AC Amsterdam nu met vijf winstpunten in mindering en een geldboete van 700 euro. Tevens moeten alle wedstrijden waarin Elkouaa is uitgekomen worden overgespeeld. Het gaat in totaal om zes wedstrijden. Dit zijn de duels tegen Parkstad, Sloterdijk, Eendracht’82, ZTS, Badhoevedorp en Portugal Adam.

Voorzitter Jamal Ahaddouch: “Bij de inschrijving van Ismael Elkouaa hebben we de naam opgegeven die de speler zelf op het inschrijfformulier heeft gezet. Hij heeft zelf zijn naam opgeschreven als ‘Elkouaa’ en niet als ‘El Kouaa’. Daarnaast is Ismael Elkouaa gewoon bekend als speler bij de KNVB en heeft hij tussen 2006 en 2011 ook bij DWS gespeeld. Ismael gaf bovendien bij ons aan dat hij gewoon uitgeschreven was bij SV Nieuw West voor hij zich bij ons heeft aangemeld. Wij als bestuur zijn van mening dat ons geen fraude verweten kan worden wanneer wij een speler registreren die al bij de KNVB bekend is en al jaren bij een andere club uit de buurt heeft gespeeld.  Tevens heeft Ismael Elkouaa aangegeven dat hij op het inschrijfformulier van Nieuw west exact dezelfde gegevens heeft ingevuld als bij AC Amsterdam.”

Na het zien van alle verklaringen komt de KNVB met onderstaande motivatie voor de straf:  Betrokkene geeft in het verweerschrift aan dat bij de inschrijving van dhr. Elkouaa de naam is gebruikt die de speler zelf op het inschrijfformulier heeft gezet. Deze naam kwam echter niet overeen met de naam die op het paspoort van de speler staat, te weten El Kouaa. De tuchtcommissie is van mening dat betrokkene had moeten zien dat de naam in het paspoort niet overeen kwam met de naam op het inschrijfformulier. Wanneer betrokkene bij de inschrijving de juiste naam had gebruikt, had betrokkene gezien dat de betreffende speler op het moment van inschrijving nog bij vereniging Nieuw West United stond ingeschreven. De tuchtcommissie is van mening dat het feit dat de speler eerder onder dezelfde, foutieve naam, ingeschreven stond als lid bij de KNVB, niet af doet aan de verplichting van betrokkene om de speler in te schrijven onder de naam die in zijn paspoort staat.

Ahaddouch, is niet te spreken over de handelswijze van Nieuw West United. “De spelers hebben keurig hun overschrijvingen geregeld. Het vervelende is dat Nieuw West dit gewoon wist en ons niet op de hoogte heeft gebracht.”

AC Amsterdam, dat afgelopen zomer is opgericht, heeft volgens Ahaddouch intensief contact met alle verenigingen waar de nieuwe leden vandaan komen, waaronder Nieuw West United. “Vanaf 30 mei hebben we structureel contact gehad met Nieuw West over contributieachterstanden, eventueel openstaande boetes voor gele kaarten en dergelijke. Wij wilden daar juist op toezien. Toch heeft Nieuw West ons niets gezegd. Het is een pure naaistreek. Ik vind dat de KNVB ons veel te zwaar bestraft.”

Ahaddouch denkt dat zijn verleden bij Nieuw West, dat pal naast AC Amsterdam is gehuisvest, een rol heeft gespeeld. “Ik ben daar actief geweest en heb onder andere een plan gemaakt voor de jeugd. Op een gegeven moment paste dat niet meer bij de ambities van de club. Ik denk dat het ze nog steeds niet lekker zit. Gelukkig hebben we een goede verstandhouding met de andere verenigingen op het sportpark, maar Nieuw West ziet ons denk ik als een bedreiging.”

Alsof het nog niet erg genoeg is krijgt AC Amsterdam ook nog een punt in mindering voor het gestaakte duel tegen sc Badhoevedorp. “Er zijn toen dingen gezegd die ik niet wil herhalen. Wij zijn toen van het veld gestapt. We hebben één punt in mindering gehad, wat eigenlijk een hele milde straf is. Ik denk dat de KNVB dat doet omdat ze stiekem misschien wel weten dat wij gelijk hadden. Er zijn in het verleden meerdere wedstrijden onder dezelfde scheidsrechter uit de hand gelopen.”

Ahaddouch heeft met zijn club nog tot maandag 5 november om tegen de straf in beroep te gaan. Momenteel heeft de club dat nog in beraad. Tot die tijd zullen wij de stand van zondag vijfde klasse C laten staan zoals hij nu is. De uitslagen van AC Amsterdam zijn er dus nog steeds in verwerkt. Wel is het punt in mindering van de wedstrijd tegen Badhoevedorp verwerkt in de stand.

Foto: Afgelopen zondag won AC Amsterdam met 3-2 van OSC en vierde na afloop het winnen van de eerste periode

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!