Alleen DWV wint in 1A

De Amsterdamse clubs in de zondag eerste klasse A hebben een zware dag achter de rug. Alleen DWV wist drie punten aan haar totala toe te voegen. De ploeg van interim-trainer Stafan Mathaei won met 2-3 bij De Kennemers. Jos Watergraafsmeer (6-2 bij Hercules) en De Dijk (2-3 tegen Roda’46) verloren. Blauw Wit speelde gelijk tegen De Meern (1-1).

DWV pakte drie belangrijke punten in de strijd tegen degradatie door de uitwedstrijd tegen De Kennermers met 2-3 te winnen. Bij Rust stonden de Noord-Amsterdammers al met 0-3 voor. Na een kwartier opende Adil Jamal de score en tien minuten voor rust stond het 0-3 na treffers van Omar El Amrani en een kopbal van Rocky Schuklz. Matthaei: “Het was van beide kanten niet echt goed. 0-3 was dan ook wel een beetje geflatteerd. In de rust moest ook noodgedwongen wisselen in de as van mijn team. Ik wilde geen rode kaarten riskeren en 0-3 leek een veilige voorsprong.” Na de hervatting verzuimde DWV de marge weer tot drie goals te herstellen nadat Kennemers in de 50ste minuut op 1-3 was gekomen. Ook na de 2-3 (82ste minuut) kreeg DWV nog enkele kansen op de overwinning zeker te stellen. Een vierde doelpunt bleek achteraf niet noodzakelijk. Matthaei: “We staan nu vier punte  voor op de degradatie plaatsen maar we zijn er nog niet. We krijgen nog drie zware wedstrijden (DEM, De Dijk en EDO, red.) maar voolopig ziet het er goed uit. Door de vele punten die DWV de afgelopen weken verzamelde heeft het zelfs nog kans om de derde periode te winnen.

Dat DWV nog kansrijk is komt door het puntverlies van Blauw Wit. DE ploeg van Roy van der Mije kwam tegen De Meern niet verder dan 1-1. Volgens spits Dave Zwiebel was het het onnodig puntverlies. Zwiebel: “We stonden bij rust met 0-1 voor (doelpunt Dennis Dinkgreve, red.) maar verzuimden om het af te maken. We speelden veel te individualistisch waardoor we niet tot meer doelpunten kwamen.” Ondanks het overwicht van Blauw Wit maakte De Meern  in de 60ste minuut gelijk. Zwiebel: “We moeten het volgende week maar goed maken als we tegen Hercules spelen.”

Hercules is de nieuwe koploper in derde periode door een ruime 6-2 zege op JOS Watergraafsmeer. De ploeg van Sander Middelbeek keek vlak voor rust nog tegen een 2-0 achterstand aan maar vocht zich goed terug in de wedstrijd. Ivo Pas vlak voor en Jaap Lorier kort na rust brachten de wedstrijd weer in evenwicht (2-2).  Toch stond het tioen minuten later al were 4-2 voor de thuisploeg. Doelman Sander Middelbeek kreeg de rode kaart en de strafschop werd benut. In het laaste kwartier liep Hercules nog uit naar 6-2.

De Dijk verloor op het eigen, slechte, veld met 2-3 van Roda’46 uit Leusden.  Beide Amsterdamse doelpunten werden gemaakt door Tom Clobus. “Hou op man. Het is niet te geloven. We zijn veel beter maar maken de kansen weer niet af. We hebben twee keer alleen voor de keeper gestaan in de eerste helft en zij speelden alleen maar de lange bal. Het is om gek van te worden.” Waar El Amrani en Amanda misten alleen voor de keeper scoorde de ploeg uit Leusden wel twee keer. Na rust bracht invaller Tayeb wat meer gevaar voor De Dijk. Dat resulteerde uiteindelijk in twee doelpunten van Clobus (70ste en 85ste minuut). Clobus: “We gingen daarna vol voor de winst maar wel met de gedachte dat we ook niet wilde verliezen. Een minuut voor tijd kregen zij een corner en die belande via een rug bij de tweede paal en hij viel er nog in ook.”

Foto: Martin van Zurk fragment uit de wedstrijd Hercules-JOS Watergraafsmeer

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!