‘Alles of niets’ voor WVHEDW in cruciale uitwedstrijd tegen ZOB

Voor WVHEDW wacht er in de zaterdag tweede klasse A een spannende ontknoping van het seizoen. De ploeg van Kees Oostermeijer heeft het kampioenschap in principe in eigen hand, maar het kan ook zo zijn dat het zaterdag met lege handen staat en het seizoen ten einde is. Aanstaande zaterdag staat in onze wedstrijd van de week namelijk de cruciale wedstrijd tegen ZOB op het programma. Ashraf Azzouz is ervan overtuigd dat zijn ploeg het kampioenschap gaat binnen halen.

Afgelopen zaterdag kwam de titel voor WVHEDW weer volledig in het zicht, toen WVHEDW op eigen veld eenvoudig Marken versloeg (6-0) en concurrenten BOL en ZOB de punten deelden (1-1). “De focus lag alleen op onze eigen wedstrijd. Dat is eigenlijk al weken het geval. We moeten elke keer zelf winnen om niet af te haken. Dat hebben we steeds goed gedaan. Ik kreeg natuurlijk wel mee wat er op de andere velden gebeurde. Ik hoorde rond de zeventigste minuut dat ZOB gelijk had gemaakt tegen BOL. Het was uiteindelijk een mooie zaterdagmiddag.”

Azzouz is de laatste wedstrijden in goede doen en ook tegen Marken was hij met een hattrick weer belangrijk voor zijn ploeg. “Het gaat lekker de laatste weken, maar het hele team presteert goed. Ik heb dit seizoen pas tien tot twaalf wedstrijden gespeeld omdat ik daarvoor kampte met een kruisbandblessure. Ik zit nu denk ik op 90%. Ik moet ervoor zorgen dat ik nog meer rendement ga halen uit mijn acties. Dan kan ik nog belangrijker worden voor het elftal.”

Ashraf Azzouz maakte in de thuiswedstrijd tegen ZOB zijn rentree na een zware knieblessure

De creatieve aanvaller verwacht zaterdag een stugge ploeg te treffen. “De thuiswedstrijd tegen ZOB was mijn eerste wedstrijd na mijn blessure. Ik was toen vooral veel bezig met mijn eigen spel. Het is in ieder geval een stugge ploeg die moeilijk te bespelen is. Ik denk wel dat het een voordeel is dat we op kunstgras spelen. Met onze techniek kan dat wel eens het verschil maken.”

WVHEDW reist met een fitte selectie af naar Zuidoostbeemster. Aanvoerder Dennis Darnley viel tegen Marken uit met een blessure, maar gaat de wedstrijd tegen ZOB wel halen. “We hebben een complete groep van twintig man. Mocht Dennis of een andere speler uitvallen met een blessure dan staan er goede vervangers klaar om in te vallen. Het is lekker dat we een brede en goede selectie hebben.”

Azzouz verwacht en hoopt op een beslissingswedstrijd tegen BOL. “Ik denk dat wij gaan winnen en BOL ook. Dan wordt het een beslissingswedstrijd. Eigenlijk zou ik dat ook wel mooi vinden. Dat zal een prachtige ontknoping worden van de competitie. Eerst maar zorgen dat we zaterdag van ZOB winnen.”

Aanstaande maandag is er een uitgebreide samenvatting met reacties op de websitete zien van onze wedstrijd van de week.

Foto’s: Jan Vonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)