Allon Koene (JOS/Watergraafsmeer) hoopt bij SDZ op meer speeltijd

Allon Koene sluit zich komende zomer aan bij zijn broer Joshua en neef Donny Kessing. De twintigjarige spits verruilt JOS/Watergraafsmeer voor zondag tweedeklasser SDZ, waar hij een volgende stap in zijn ontwikkeling hoopt te zetten.

Vorig jaar probeerde SDZ hem ook al te halen. Toen koos Koene voor een langer verblijf bij JOS/Watergraafsmeer, in de hoop daar meer in de plannen voor te komen. Dat is uiteindelijk niet gebeurd. “Ik speel wel, maar niet alles. Cor (ten Bosch, red.) kiest voor oudere jongens die meer ervaring hebben.” De laatste weken begon hij telkens aan de aftrap, maar Koene had zijn besluit al genomen. “Ik ben nog jong en voor mij is het belangrijk dat ik alle wedstrijden speel. Bij SDZ heb ik daar een beter gevoel bij.”

Dat wordt herenigd met zijn broer en neef, speelde onbetwistbaar mee in zijn keuze. “Af en toe ben ik bij ze wezen kijken. Zij hebben mij niet overtuigd, want het is mijn keuze. Ik heb natuurlijk wel gevraagd hoe de trainingen zijn, wat hun tactiek is en of ik daar in pas.” Met de Amsterdammers wil hij volgend seizoen, wanneer SDZ naar de eerste klasse promoveert, direct een rol van betekenis spelen. “Als ik kijk naar wat voor teams in de eerste klasse spelen, denk ik niet: oh, dat zijn lastige ploegen. We hebben zeker een kans.”

Het belangrijkste blijft zijn eigen ontwikkeling. SDZ dient mogelijk als tussenstap om de top van de voetbalpiramide te bereiken. “Ik heb nog genoeg jaren te gaan. Het gaat erom dat ik ga spelen, mezelf kan bewezen en dan hoop ik een stap vooruit te kunnen maken. Uiteindelijk wil ik naar een Divisie-club. Dat is het doel.”

Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)