Almere kan niet stunten bij Zuidvogels

Het bekerduel tussen eersteklasser Zuidvogels en derdeklasser FC Almere eindigde uiteindelijk in een 2-1 overwinning voor de thuisclub. Het vele publiek zag een lekkere wedstrijd met mooie momenten.

Almere moest doelman Scheggetman missen wegens een knie blessure Gino Smit was zijn vervanger. De pas 16-jarige goalie deed het uitstekend en was een waardig vervanger. Tim Portengen zat nog een wedstrijd schorsing uit en coach Maurice Ligeon had Stots op de bank gehouden waardoor Coersen in de spits begon.

Vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Vriesenga waren de twee ploegen vastberaden om aanvallend voetbal te laten zien. Zuidvogels, met Umit Dinc als gevaarlijkste man voorin, domineerde het eerste kwartier en kreeg aardig wat kansen om de score te openen maar Almere, dat de mandekking goed verzorgde, kwam deze fase goed door. Het kwam zelfs  af en toe gevaarlijk voor het vijandelijke doel. Thijmen Kluizenaar kon een kans na een kwartier  niet verzilveren. Aan Zuidvogels zijde ging men vaak te nonchalant om met de bal en daarom kon Almere steeds weer aan een tegenaanval denken.

DSC00382

Natuurlijk was de thuisclub wel de betere ploeg en uiteindelijk was het na ruim een half uur spelen wel raak. Een vrije schop van Hidde van Erkel verschalkte Almere doelman Gino Smit die deze inzet verkeerd beoordeelde en zo stond de thuisclub toch wel verdiend op 1-0. De gasten hielden voor de rust de schade beperkt al hadden Roy van Dijk en Timo Boot namens Zuidvogels alle kans om Almere op grotere achterstand te zetten. Mo Ikariden was nog het dichts bij een treffer namens Almere.

Na de rust kwam Almere gretiger uit de kleedkamer dan de ploeg van Jorg Smeets. De 1-1 was op dat moment niet verrassend.  Doelman Jeffrey Leunenberg van Zuidvogels kon een vrije trap  niet klemmen en Jeffrey Coersen was er als de pinken bij om Almere naast de eersteklasser te schieten; 1-1.

Almere viert de gelijkmaker van Coersen
Almere viert de gelijkmaker van Coersen

 

Het werd hierna een  wedstrijd met kansen over en weer. Zuidvogels, met als uitblinkers Van Erkel en Van de Pol hadden alle kans om Almere eronder te krijgen maar de kansen waren niet aan hen besteed. Bij Almere moest men zo af en toe aan de noodrem trekken en dat leverde diverse gele kaarten op maar ook bij de thuisclub kreeg men geel voorgeschoteld. Soms terecht en soms ook niet.

Halverwege de tweede helft wisselde beiden trainers twee spelers en veranderde de wedstrijd. Almere kreeg wat meer balbezit en er kwamen ook weer wat kansen maar zowel invaller Stots als Benning zagen hun inzet gestopt. Met nog twintig minuten te spelen zette Zuidvogels nog een tandje bij wat aardig wat mogelijkheden opleverde. Niet veel later  stuurde Rutger van de Pol invaller Bobby Rebel weg en hij liet Almere doelman Smit met een schuiver kansloos 2-1.

DSC00392

Ondanks de magere zege was Zuidvogels-coach Smeets tevreden: “We hadden Almere al eerder pijn kunnen doen,maar wat voor mij ook belangrijk was dat ik wat andere spelers kon uitproberen”. Ligeon: “Ik vind dat mijn ploeg er alles aan gedaan heeft en  dat we bij een eersteklasser zo lang in de wedstrijd zijn gebleven vind ik een groot compliment waard voor mijn ploeg!”

Verslag en foto’s Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)