Amarzagouio neemt ook afscheid van Chabab

Tarik Amarzagouio neemt na dit seizoen afscheid van FC Chabab. De verdediger/ middenvelder is op zoek naar een nieuwe uitdaging. Met name het teleurstellende jaar in de Topklasse heeft Amarzagouio doen besluiten de club te verlaten.

In gesprek met Het Amsterdamsche Voetbal geeft Amarzagouio aan dat hij na twee jaar toe is aan een nieuwe club. “Mijn minimale ambitie is om in de eerste klasse te spelen. Lager dan dat niveau wil ik niet voetballen. Maar natuurlijk speel ik liever bij een Hoofd- of Topklasser.”

Amarzagouio is op dit moment in gesprek over zijn toekomst, maar dat is verder nog niet concreet volgens de speler. Wel zegt Amarzagouio dat hij verder kijkt dan club is in de regio Amsterdam. Zo zou Amarzagouio ook “gewoon bij een team in de bollenstreek kunnen spelen.”

Chabab kan de Hoofdklasse niet meer ontlopen. Voor Amarzagouio is het al met al een seizoen om snel te vergeten. “Als club en als team, maar ook persoonlijk ken ik een moeilijk seizoen bij Chabab. Het loopt allemaal wat stroever binnen de club dan voorheen. Toen ik mijn basisplaats verloor, begon dat gevoel de overhand te krijgen. Ik mis een stukje waardering bij Chabab. Dat is onder meer de reden voor het besluit om uit te kijken naar een nieuwe club.”

Vorig seizoen keerde Chabab het tij in de Topklasse door een uitstekende tweede seizoenshelft. Dat zat er dit jaar niet in en daar baalt Amarzagouio van. “Toen we deze winter op trainingskamp gingen, had ik zeker nog vertrouwen in een goede afloop. Maar de spirit was weg en dat zorgde ervoor dat we wedstrijden bleven verliezen. De hoop om degradatie nu nog te ontlopen is toch wel enigszins vervlogen binnen het team.

Dit is alweer de vijfde speler die bekend maakt dat hij Chabab aan het eind van het seizoen gaat verlaten. Naast Amarzagouio vertrekken ook Jamal Dibi, Jordi Chris (JOS Watergraafsmeer), Gino Felixdaal (ADO’20) en Bilal el Yacoubi (Alphense Boys) bij de ploeg van Alami Ahannach.

Foto: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)