Home / Algemeen / Ambitieuze Jeroen Smakman (DVVA) gaat op zoek naar nieuwe uitdaging

Ambitieuze Jeroen Smakman (DVVA) gaat op zoek naar nieuwe uitdaging

Jeroen Smakman vertrekt aan het einde van dit seizoen bij zaterdag tweedeklasser DVVA. Na vijf jaar trainer te zijn geweest, waarvan twee jaar bij het tweede elftal en nu zijn derde seizoen als hoofdtrainer, gaat de oefenmeester op zoek naar een nieuwe sportieve uitdaging.

De clubleiding had de intentie om met Smakman door te gaan, maar de oefenmeester had het gevoel dat zijn tijd erop zat. “Er zijn verschillende dingen die het gevoel veroorzaken. Dat gaat over hoe we met elkaar samenwerken, over het niveau waarop we sporten en hoe dat beleefd wordt, en persoonlijke ambitie. Uiteindelijk trek je er een streep onder en staat er ‘ja’ of ‘nee’. Dat is nu ‘nee’.” Bovendien is Smakman momenteel bezig om zijn TC1-diploma te halen. “Ik doe die opleiding niet voor niks. Als ik op tweede klasse-niveau trainer zou blijven, zou ik genoegen nemen met wat ik nu heb. Met dit diploma zou ik ook nog hoger uit de voeten kunnen en dat zou ik uiteindelijk ook heel leuk vinden om te doen.”

Smakman heeft niets anders dan lof voor de club waar hij in totaal al ruim achttien jaar rondloopt. “Een super leuke club met heel veel mogelijkheden en een hartstikke mooie plek om jezelf als trainer te kunnen ontwikkelen. Alleen als ik het volgende stapje wil gaan maken als trainer, en die ambitie heb ik wel, dan past het niet meer zo goed bij elkaar. Dat is niet iemand te verwijten; het is een club met een unieke cultuur, waar de club ook voorzichtig mee om moet gaan. Maar die unieke cultuur kan voor een selectietrainer soms ingewikkeld zijn. Dat ligt misschien meer aan de trainer dan aan de club.”

De oefenmeester weet nog niet wat er volgend seizoen voor hem op de planning ligt. “Ik heb nog geen nieuwe club. Ik zou het leuk vinden om ergens weer als trainer aan de slag te gaan, maar dan moet het wel iets zijn wat bij mij past en waar ik enthousiast van word.” Naast Smakman houdt Elroy Kromheer, trainer van het tweede, er aan het einde van het seizoen mee op. Daardoor moet DVVA voor beide elftallen op zoek naar een nieuwe trainer. Dat Smakman stopt als hoofdtrainer, wil niet zeggen dat hij niet meer op sportpark Drieburg te zien zal zijn. “Ik zal de club niet zo snel gaan verlaten. Het is ook een omgeving waar ik me sociaal heel prettig voel.”

Tekst: Pablo Koch