Ambitieuze Jesse Donker ook volgend seizoen bij RKDES

Jesse Donker is ook volgend seizoen de trainer van RKDES. Donker is op dit moment bezig aan zijn tweede seizoen in Kudelstaart. De ploeg van Donker komt uit in de zondag vierde klasse A (West 2), waar het een zeer spannende titelstrijd belooft te worden.

Donker volgde in 2015 Koos Abrahamy op als trainer van RKDES. De club was toen net gedegradeerd naar de vierde klasse. Donker is vanzelfsprekend blij met de verlenging. “Afgelopen seizoen zijn we met een hele jonge groep tweede geworden. Door het vertrek van twee spelers moesten we ook voor dit seizoen weer wat jonge spelers inpassen. Ik denk dat er nog veel rek in de groep zit en ik hoop dat we nog wat stappen kunnen maken.”

Dit seizoen komt RKDES uit in de vierde klasse A in West 2, waar het voornamelijk speelt tegen ploegen uit de regio Den Haag en Leiden. De spanning is groot bovenin. Koploper ASW heeft slechts drie punten voorsprong op nummer zes Taurus. RKDES staat vierde. “Het is spannend en leuk. We spelen praktisch om de twee weken een topper. Dat is heel leuk. Alleen als ik terug kijk op de eerste seizoenshelft hadden we wel meer afstand moeten nemen. De eerste twee wedstrijden verloren we. Toen waren de jonge spelers er net bij. Daarna hebben we het opgepakt en gingen we steeds beter spelen.”

In de selectie die Donker onder zijn hoede heeft zitten zes eerste jaars senioren en is de gemiddelde leeftijd slechts eenentwintig jaar. Donker is optimistisch over de toekomst. “We hebben twee jongens van 28 en de rest is allemaal jonger dan 24. Met deze spelersgroep en de accommodatie die we bij RKDES hebben moeten we in de derde klasse kunnen spelen. Of we nou dit seizoen of volgend seizoen promoveren weet ik niet. Maar het is een kwestie van tijd dát we gaan promoveren. Het zou ook goed zijn voor deze jonge groep. In de derde klasse krijgen ze weer wat meer weerstand.”

Op zondag 29 januari hervat RKDES de competitie met een thuiswedstrijd tegen Delfia. Kijk hier voor de rest van het programma en de stand in de zondag vierde klasse A (West 2).

Tekst: Koen Vanhellemont
Foto boven: Jaap Maars

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)