Ambitieuze Jesse Donker verlaat RKDES

Jesse Donker zal zijn aflopende contract bij RKDES niet verlengen. De ambities van de 37-jarige oefenmeester gaan niet samen met die van de zondag derdeklasser, waardoor Donker heeft besloten op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.

“Het was geen makkelijke beslissing, ik heb er heel lang over nagedacht”, zegt Donker tegenover Voetbal in Aalsmeer. “Het punt is dat ik graag hogerop wil. Ik weet zeker dat RKDES op termijn ook die stap gaat maken, maar daar wil ik niet op wachten. Daar ben ik te ambitieus voor. Ik wil mij doorontwikkelen. Het kan best zo zijn dat er geen nieuwe club op mijn pad komt. Ook niet erg, neem ik een jaartje vrijaf. De accu opladen.”

Donker, in het verleden jeugdtrainer bij JSV Nieuwegein, kwam in de zomer van 2015 naar Kudelstaart als opvolger van de ontslagen Koos Abrahamy. Onder zijn leiding promoveerde RKDES afgelopen seizoen naar de derde klasse, waar het nu op een knappe tweede plek staat, op slechts één punt van koploper Nicolaas Boys.

“Hij heeft hier iets neergezet. Opgebouwd vanuit de vierde klasse tot in de subtop van 3A met over het algemeen een jeugdige selectie. Dat is knap”, vertelt Jan van Leeuwen, hoofd technische commissie van de club. “Een gedreven trainer die met volle overgave aan de slag is gegaan en een herkenbare spelwijze heeft ingebracht. Dat Donker hogerop wil begrijpen we, die ambities heeft hij nooit verborgen. Wij gunnen hem het allerbeste.”

Foto: Jaap Maars

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)