Foto Hans van Beek

Amstelveen begint te winnen, maar heeft nog steeds geen punten

AmstelveenHeemraad heeft ook zijn derde wedstrijd in de tweede klasse A verloren. Met 3-2 ging de ploeg uit Amstelveen ten onder in en tegen Castricum. Ondanks het verlies zag trainer Mark Kranendonk positieve punten. Kranendonk: “Vorige week zat ik naar helemaal niets te kijken (0-4 verlies tegen Jong Holland, red) , maar vandaag zag ik, zeker in de tweede helft, onze kwaliteiten weer boven komen drijven. Jammer dat dit niet is beloond met punten, maar wij moeten nog 23 wedstrijden”

Foto Hans van Beek: Trainer Mark Kranendonk heeft nog steeds geen punten maar ziet een stijgende lijn
Foto Hans van Beek: Trainer Mark Kranendonk heeft nog steeds geen punten maar ziet een stijgende lijn

Het begon goed voor Amstelveen, want al in de zevende minuut kwam de ploeg van Kranendonk op voorsprong. Met een simpele schuiver verschalkte Maarten Zwaan keeper Lars Beukers. Amstelveen vergat te blijven voetballen en gaf Castricum de gelegenheid om binnen het kwartier de achterstand om te draaien naar een 2-1 voorsprong. Tobias de Koning kreeg alle ruimte om de gelijkmaker aan te tekenen en zeven minuten later strafte Sebastiaan Weber een fout af en scoorde de 2-1. Na een half uur besloot Mark Kranendonk in te grijpen en wisselde Robin Telkamp voor Yves Rellum om achterin orde op zaken te stellen. Langzamerhand kwam Amstelveen weer wat meer in de wedstrijd en het rustsignaal kwam als geroepen.

Foto Hans van Beek
Foto Hans van Beek

Na rust viel snel de gelijkmaker. Joris van Ooijen stuurde Maarten Zwaan de ruimte in, zijn voorzet was op maat en Jacco Tolman was de afmaker (2-2). Daarna nam Amstelveen de wedstrijd over, maar verzuimde een voorsprong te nemen. Vier kansen bleven onbenut en zoals zo vaak, dan valt de goal aan de andere kant. Invaller Justo van de Werf liep de verdediging eruit en schoof de 3-2 binnen.   Amstelveen probeerde nog de gelijkmaker te forceren, maar deze viel niet. Acht minuten voor tijd moesten beide ploegen verder met 10 man. In een relatief licht vergrijp zag de overigens goed fluitende Belkaraouia reden om twee spelers (Michael Lippens van Amstelveen) met rood van het veld te sturen. Na een scrimmage tikte beide spelers elkaar aan , maar de scheidsrechter zag hier het slaan naar een tegenstander in. Beide spelers moesten eraf, maar deden dat bijna gearmd. Aan de KNVB om dit op waarde in te schatten.

Foto Hans van Beek; Castricum pakt als nog de drie punten en verslaat Amstelveen
Foto Hans van Beek; Castricum pakt als nog de drie punten en verslaat Amstelveen

Door de nederlaag is Amstelveen nog steeds puntloos, maar de wedstrijd heeft voor Kranendonk redenen genoeg opgeleverd om met vertrouwen de wedstrijd tegen Overbos tegemoet te zien.

Verslag Helmar Vercasman
Foto’s Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)