Amstelveen blijft door winst op Altius in winning mood

Zaterdag derdeklasser Amstelveen Heemraad heeft ook de uitwedstrijd tegen Altius gewonnen. Vorige week won de ploeg van Laurens ten Heuvel met 3-2, in Hilversum pakten de bezoekers opnieuw de volle buit. De 4-3 zege betekende de vierde overwinning op rij.

Amstelveen begon weer voortvarend. Al na zeven minuten bracht Hicham Lechkar de gasten met een rake vrije trap aan de leiding. Het duurde een halfuur voor het antwoord van Altius. Bob Houtkoper schoot de bal verwoestend achter doelman Mike Lesmeister. Amstelveen, dat door een blessure van Niels Donker even moest puzzelen in de achterhoede, was door deze gelijkmaker wakker geschud en begon weer te voetballen.

Vier minuten voor de rust herstelde Michael Coster de leiding voor de bezoekers. Een minuut later stond ook de 1-3 op het scorebord nadat Toby Correia oog-in-oog met doelman Roy van Wagtendonk. Nog voor de theepauze vond Altius weer de aansluiting door een prachtige treffer van Stef Kaashoek.

In de tweede helft werd het aan beide kanten rommelig. Altius probeerde de stand gelijk te trekken, terwijl Amstelveen de voorsprong wilde uitbouwen. Het resulteerde in veel balverlies en stevige duels. Na krap een uur spelen kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Jasper van den Heuvel haalde de trekker over en Altius kreeg hoop op meer: 3-3. Toch werd de voorsprong weer hersteld door de Amstelveners. Uit een voorzet van Reshad Haidari kopte Correia de 3-4 binnen.

Vijf minuten later kon Kevin Nlandu de wedstrijd op slot gooien, toen hij alleen op Van Wagtendonk afging, maar faalde faliekant. Zijn inzet ging meters naast. Ook Coster slaagde er niet in het duel te beslissen: hij schoot vanaf zes meter snoeihard op de lat.

Met de twaalf punten uit de laatste vier wedstrijden heeft Amstelveen het linkerrijtje bereikt en hoeft zich nagenoeg geen zorgen meer te maken voor de nacompetitie tegen degradatie. Met de koppositie in de derde periode en het komende programma heeft Amstelveen zelfs zicht op nacompetitie voor promotie. Komend weekend kan tegen CTO’70 weer een volgende stap gezet kunnen worden.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse C.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek