Foto Hans van Beek: Maarten Zwaan scoort vanaf elf meter de 0-2 tegen Hilversum

Amstelveen blijft in race om titel na zege bij Hilversum

In de zaterdag derde klasse C heeft Amstelveen Heemraad de lastige uitwedstrijd tegen Hilversum met 0-3 weten te winnen. De ploeg van Radjin de Haan komt nu op punten op gelijke hoogte met Loosdrecht, alleen heeft Amstelveen een wedstrijd meer gespeeld.

Hilversum, de ploeg van Karel Bonsink, moest winnen om aanspraak te blijven maken op de tweede periode (die nu naar NiTA gaat) en dat werkte volgens De Haan in het voordeel van zijn ploeg. De Haan: “Zij moeten dan toch risico nemen en dat is in ons voordeel. Daarnaast wil Bonsink altijd aanvallend spelen en dat is ook in ons voordeel.”

Foto Hans van Beek: Karel Bonsink (l) en radjon de Haan zijn voorstanders van aanvallend voetbal
Foto Hans van Beek: Karel Bonsink (l) en Radjin de Haan zijn voorstanders van aanvallend voetbal

Al na een minuut spelen had Amstelveen drie corners gehad en na vijf minuten had Maarten Zwaan tot twee keer toe doelman Jaime Hensen getest. De doelman was echter in beide gevallen attent op de afstandsschoten van Zwaan. Aan de andere kant moest Sacca reddend optreden op een inzet Nicky de Vink. Amstelveen was de betere ploeg en had ook verreweg het meeste balbezit. Toch moest het ook op haar hoede blijven door de gevaarlijke counters van Hilversum.

Dennis Spitteler had, na een goede combinatie van Sason en Franken, halverwege de eerste helft de score moeten openen, maar zijn schot in vrije positie ging over. Niet veel later stopte Hensen een inzet van Franken en zag Spitteler zijn inzet door een verdediger van de lijn gehaald worden. Het was wachten op een treffer. Die kwam er uiteindelijk in de tweede minuut van de extra speeltijd. Hensen zat mis bij een corner en Dirk Franken schoot bij de tweede paal de 0-1 binnen.

Foto Hans van Beek: Dirk Franken schiet in de blessuretijd van de eerste helft de 0-1 binnen

Het was een aardige opsteker voor de Amstelveens en ook meer dan verdiend. Alleen een kwartier na rust kwam de ploeg van De Haan nog even in de problemen, maar doelman Sacca was attent en voorkwam een tegentreffer. Een handsbal van Fatih Besir, na een slechte vrije trap van Zwaan, bracht de beslissing. Scheidsrechter Kool kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Uitblinker Zwaan besliste de wedstrijd vanaf elf meter (0-2).

Foto Hans van Beek: Robin Tromp (l) in duel met Nicky de Vink

Dat het acht minuten voor tijd na een mooie aanval nog 0-3 werd door Yacob Sason was puur voor de statistieken. Amstelveen blijft zo in de race voor de titel, maar weet ook dat het nog een lange weg te gaan heeft. De Haan: “We zijn op de goede weg, maar de weg is ook nog lang. Ik denk dat wij de best voetballende ploeg van de afdeling zijn, maar dat wil niet zeggen dat je ook alles wint. Volgende week tegen NiTA moeten we ons weer bewijzen.” Karel Bonsink, die sinds oktober bij Hilversum voor de groep staat, beaamde de woorden van De Haan. Bonsink: “Amstelveen is de beste ploeg die ik gezien heb. Zij verdienen de titel.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma. Later deze week een video reportage over Karel Bonsink.