Amstelveen dendert over Ouderkerk heen

AmstelveenHeemraad heeft zijn derde competitiewedstrijd in de derde klasse B overtuigend gewonnen. In de streekderby tegen Ouderkerk werd het een duidelijke 1-6 zege. Amstelveen begint de smaak te pakken te krijgen, terwijl Ouderkerk alle zeilen moet bijzetten om niet in de problemen te komen.

Toch zag het er in het begin niet uit dat Amstelveen winnend van het veld zou stappen. Vroeg druk zetten leveren Ouderkerk al snel de voorsprong op. In de derde minuut kreeg Desley Douglas tijd om aan te leggen en klopte Patrick Alblas in de korte hoek. Lang mocht Ouderkerk niet genieten van de voorsprong, want zes minuten later schoot Maarten Zwaan de gelijkmaker binnen.

Foto HAns van Beek: Desley Douglas (niet zichtbaar) zat Ouderkerk al snel op voorsprong
Foto HAns van Beek: Desley Douglas (niet zichtbaar) zat Ouderkerk al snel op voorsprong

Vanaf dat moment was Amstelveen heer en meester, maar moest het wachten tot de 27e minuut op de verdiende voorsprong. Een corner van Michael Coster werd ingekopt door Michael Lippens en Robert Lesmeister verlengde de bal en klopte good-old Sven Kouwenhoven. Tot de rust geen goals meer, maar wel veel kansen voor Amstelveen.

Foto HAns van Beek: Michel Grethe (l) in duel met Pepijn Scholte van Ouderkerk
Foto HAns van Beek: Michel Grethe (l) in duel met Pepijn Scholte van Ouderkerk

Na rust binnen twee minuten de 1-3. Een corner van, weer Michael Coster, werd liggend ingekopt door Jurrit Wilhelmus. Zes minuten later was het weer Coster die de voorzet gaf en nu was het Michael Lippens die strak de bal via zijn hoofd achter de geplaagde Kouwenhoven bracht. Toch was het nog niet klaar. Amstelveen bleef aandringen en wilde zijn doelsaldo op peil brengen. De met goede passes strooiende Coster stond ook aan de basis van de 1-5. Nu was het Serud Abdulrahmann die attent was. Het slotakkoord van deze dag was van Robert Lesmeister. Hij schoot zijn tweede en Amstelveen zijn zesde binnen. Vanaf 20 meter, uit stand, was hij doeltreffend.

Foto Hans van Beek: Robert Lesmeister zet Amstelveen op 1-2
Foto Hans van Beek: Robert Lesmeister zet Amstelveen op 1-2

Amstelveen heeft laten zien tot de kanshebbers voor het kampioenschap te behoren in deze 3e klasse B en Ouderkerk moet snel resultaat gaan boeken, want met een 13e plaats staat het op een moeilijke plaats. Trainer Hans Verhoogd van Ouderkerk: “Wij moeten bouwen aan een nieuwe team, want de gebroeders Out en nog wat spelers zijn gestopt en dat is een aderlating. Nu moeten wij versneld vijf A-junioren inpassen en dat heeft even tijd nodig. Amstelveen is gewoon een maatje te groot, maar uiteindelijk komen wij er wel. Nogmaals, het heeft alleen even tijd nodig”

Foto Hans van Beek: HAns Verhoogt (trainer Ouderkerk) kan bij de 1-0 voorsprong nog lachen
Foto Hans van Beek: Hans Verhoogt (trainer Ouderkerk) kan bij de 1-0 voorsprong nog lachen

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 3B

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)