Amstelveen gaat na rode kaart onderuit tegen OSM’75

Het wil maar niet lukken bij Amstelveen. Na de overwinning vorige week bij Olympia ’25 heeft de ploeg van Laurens ten Heuvel op eigen veld de goede lijn niet kunnen doortrekken. Er werd met 2-3 verloren van OSM’75, waardoor de Amstelveners in de onderste regionen van de zaterdag derde klasse C blijven staan.

Amstelveen begon nagenoeg in dezelfde opstelling als tegen Olympia’25 en kwam na negen minuten op voorsprong. Michael Coster zag van grote afstand doelman Richard Brilleman ver van zijn goal staan en haalde verwoestend uit. De bal vloog van ruim veertig meter in het net: 1-0. Zo’n tien minuten later was de stand weer gelijk. Na niet goed wegwerken achterin kreeg Pascal Szigeti de bal voor zijn voeten en kon simpel de 1-1 binnentikken.

Na een klein halfuur nam de thuisploeg opnieuw de leiding in handen. Weer speelde Coster hier een belangrijke rol in, nu als aangever. Zijn vrije trap werd door Toby Correia binnen gekopt: 2-1. Amstelveen bleef het betere van het spel hebben en kon met een voorsprong aan de thee. Op weg naar de kleedkamers voor de rust kreeg Amstelveen-middenvelder Avital Trustfull een discussie met OSM’er Roy Kooijman. Scheidsrechter Van Twiller was dusdanig onder de indruk van het vocabulaire, waardoor hij resoluut de rode kaart trok voor Trustfull en Amstelveen de hele tweede helft met tien man speelde.

Vrij snel na rust kwamen de bezoekers uit Maarssen voor de tweede keer deze middag op gelijke hoogte. Yvan Ruvakuki mocht geheel vrijstaand de 2-2 aantekenen. Gelijk na de aftrap zette Correia de thuisploeg weer op voorsprong, maar een vermeende handsbal zorgde ervoor dat zijn treffer werd afgekeurd. Vijf minuten later viel de 2-3 aan de andere kant wel. Er werd twee keer verzuimd om de bal weg te schieten, waarna Rico Voolstra van dit buitenkansje kon profiteren.

Amstelveen zocht de aanval, op zoek naar de gelijkmaker en deze viel ook een paar keer bijna. Tweemaal werd de bal van de lijn gehaald, Reshad Haidara zag zijn inzet gekeerd worden door Brilleman en de rebound werd hoog overgeschoten. De belegering van het doel van OSM’75 was compleet, maar de gelijkmaker viel niet. Met de derde nederlaag op eigen veld, en de vijfde van dit seizoen, moet Amstelveen alle zeilen bij gaan zetten om niet in de degradatiezone te blijven.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse C.