Amstelveen gaat slecht van start in nacompetitie

Amstelveen is de nacompetitie voor lijfsbehoud in de tweede klasse slecht begonnen. In de thuiswedstrijd tegen Zandvoort stond het na twintig minuten al 0-3 voor de bezoekers. Dirk Franken maakte uiteindelijk kort voor de tijd de 1-3, waardoor er nog zicht is op de volgende ronde.

Net als vorige week in de wedstrijd tegen Monnickendam (5-1 nederlaag) kwam Amstelveen niet goed uit de startblokken. De ploeg speelde slap en had weinig in te brengen tegen Zandvoort, die met veel druk naar voren speelde en voornamelijk in balbezit was. Dit resulteerde in de 0-1 na dertien minuten. Een terugspeelbal op doelman Mike Lesmeister werd niet goed beoordeeld en Nigel Berg was er als de kippen bij om te onderscheppen en beheerst binnen te schieten: 0-1.

Amstelveen - Zandvoort

Twee minuten later stond het bij de thuisploeg achterin weer niet goed stond en Jeffrey Dekker schoot Zandvoort naar een 0-2 voorsprong. Het was nog niet gedaan, want in de twintigste minuut schoot Nigel Berg de 0-3 binnen en was Amstelveen rijp voor de slachtbank. Dat gebeurde niet, want Amstelveen herpakte zich toen goed. Met kansen voor Mike van den Steenhoven en Levy Piqué, die zelfs twee keer alleen op doelman Arnold Jongejan afging, maar twee keer faalde. Ook Zandvoort kreeg nog kansen, maar Jeffrey Dekker en Koen Michielsen waren niet scherp genoeg. De 0-3 bleef de ruststand.

Na rust was het Amstelveen die de wedstrijd bepaalde. Met achterin één-op-één en een versterkte aanval moest er aansluiting worden gekregen, om de wedstrijd van volgende week nog met vertrouwen tegemoet te zien. De aanvalsdrift van Amstelveen bleef aanhouden en Michael Lippens was gevaarlijk met zijn kopballen. Keeper Arnold Jongejan groeide naar grote hoogtes en was niet te kloppen. Zandvoort probeerde nog via de counter de marge te vergroten, maar het stond bij Amstelveen achterin beter dan in de eerste helft en jeugdige Mike Lesmeister had zich prima herpakt.

Toch kwam het doelpunt alsnog voor Amstelveen. Twee minuten voor tijd werd een zeldzaam slippertje van Jongejan prima afgemaakt door Dirk Franken. Kort daarop kon de bal zomaar op de stip toen Ronald Kaales de kopbal van Michael Lippens met zijn hand uit het doel tikte, maar scheidsrechter Jan Smit had dit niet gezien. Ver in blessure tijd kwam Levy Piqué nog oog in oog met Jongejan, maar schoot tegen hem aan, terwijl hij beter had kunnen afleggen op de meegelopen Dirk Franken. Het bleef dus 1-3 en met deze uitslag kan het volgende week nog alle kanten op voor Amstelveen.