Amstelveen heeft de smaak te pakken en verslaat ook BOL

Amstelveen Heemraad heeft zijn tweede wedstrijd op rij gewonnen. Aan de Sportlaan in Amstelveen werd BOL, samen met AMVJ virtueel koploper in de tweede klasse A, met 2-0 verslagen. Dus kan de ploeg van Mark Kranendonk weer met een goed gevoel naar boven kijken. De overwinning was verdiend, want het collectief met individuele klasse kwam deze wedstrijd wederom boven drijven.

Franken

Het eerste kwartier was nerveus aan beide kanten. Bol had de bekerwedstrijd tegen VVA’71 van dinsdag nog in de benen (1-2 winst op de hoofdklasser en een plaats bij de laatste zestien) en Amstelveen wilde niet op achterstand komen. Daarna werd de wedstrijd beter en Amstelveen ging naar voren voetballen. Halverwege de eerste helft resulteerde dat in een verdiende 1-0 voorsprong. Jacco Tolman nam de bal onder controle en begon zijn opmars. Na drie verdedigers het bos in te hebben gestuurd schoot hij strak in de hoek. Keeper Sander Boon was kansloos en BOL stond op achterstand. Tot de rust controleerde Amstelveen de wedstrijd en met een 1-0 stand ging de rust in.

Tolman

Na rust de aftrap van Amstelveen, de actie en voorzet van Dennis Spitteler en de goal van Dirk Franken. Goed vrijgelopen en onberispelijk ingeschoten. Binnen de minuut de 2-0 en, na achteraf blijkt, de beslissing. BOL bleef de hele wedstrijd jagen op een goal, maar ook Amstelveen kreeg daardoor ruimte en kansen. Pieter Bas den Hartingh lag aan de ketting bij Nigel Hassall en Maarten Zwaan heerste achterin, zette alles neer en gaf druk naar voren. Dirk Franken was nog dicht bij een goal met een afstandsschotje, BOL kreeg nog twee kansen, maar kreeg de bal er niet in.

Foto Hans van Beek: Dirk Franken viert zijn treffer tegen BOL

Amstelveen Heemraad wint zijn tweede wedstrijd op rij en kijkt dus weer naar boven. Peter Slot, teammanager van BOL: “Afgelopen dinsdag de euforie na de bekerwinst op VVA’71 en dan is het moeilijk om zo kort daarna weer opgeladen te zijn. Dat zag je vandaag. Een verdiende overwinning van Amstelveen, daar niet van.” En Mark Kranendonk, trainer van de winnende ploeg: “Lekker, de tweede overwinning op rij. Maar goed, nog negen wedstrijden te gaan. Dit weekend nagenieten en dan weer de focus op Marken. Dit geeft de ploeg veel vertrouwen en wij gaan het zien, volgende week.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 2A.

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek