Amstelveen Heemraad en Mark Kranendonk per direct uit elkaar

Gisteravond (maandag) heeft het bestuur van Amstelveen, in een kort gesprek, vroegtijdig afscheid genomen van Mark Kranendonk en Ton Snip. De beide trainers waren aan het laatste seizoen bezig bij de zaterdag tweedeklasser. Amstelveen staat momenteel op de laatste plaats.

Met nog zes wedstrijden te gaan was het vertrouwen er niet meer dat het nog goed ging komen. Amstelveen bezet momenteel de laatste plaats in de tweede klasse A, maar willen er alles aan doen om niet te degraderen.

Mark Kranendonk was bezig aan zijn derde seizoen en na een seizoen op een tweede plaats te zijn geëindigd en net geen promotie te hebben afgedwongen, werd vorig seizoen met een record aantal punten het kampioenschap binnengehaald in de derde klasse B. In de tweede klasse loopt het vanaf het begin van dit seizoen al moeizaam en zij moeten alle zeilen bijzetten om niet te degraderen.

Selectiemanager Marcel Havermans: ” Het bestuur is zaterdag, gelijk na de wedstrijd tegen AFC, in overleg gegaan. Zij zijn van mening dat Mark Kranendonk er alles aan heeft gedaan om een betere positie op de ranglijst te bereiken, maar zij vrezen dat het aan het eind niet genoeg zal zijn. Dit zijn altijd moeilijke beslissingen, maar het hoort ook een beetje bij het voetbal”

Foto Hans van Beek: Radjin de Haan
Foto Hans van Beek: Radjin de Haan

AmstelveenHeemraad heeft Radjin de Haan gevraagd het seizoen af te maken. De Haan, in januari aangenomen om het na de zomer over te nemen van Mark Kranendonk, heeft aangegeven bereid te zijn het per direct over te nemen en zal in de laatste zes wedstrijden proberen degradatie te voorkomen. Havermans:” Zaterdag 9 mei, net na de laatste competitiewedstrijd in en tegen Monnickendam, zullen wij zien of deze trainerswissel het beoogde resultaat heeft gebracht. Wij hopen dat vreemde ogen dwingen en nieuwe bezems schoon zullen vegen en dat wij voldoende punten weten te scoren om te overleven. Zaterdag de eerste uitdaging, dan gaan wij naar de koploper, WV-HEDW”

Foto Hans van Beek: Mark Kranendonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!