Amstelveen Heemraad komt maar niet op dreef

Aan de kwaliteiten ligt het niet, maar Amstelveen komt maar niet aan het voetballen toe in de 2e klasse. Tegen BOL werd te slordig gevoetbald en liep de ploeg van Mark Kranendonk tegen een keiharde 5-1 nederlaag aan. Met een uit vijf bezet de zo onoverwinnelijke Amstelveen van het vorig seizoen de laatste plaats in de 2e klasse A.

Met hetzelfde basisteam als vorige week begon Amstelveen aan de wedstrijd in Broek op Langedijk en de eerste helft ging redelijk gelijk op, waarbij BOL iets meer kansen creëerde dan Amstelveen. Bol kwam voor rust op voorsprong uit een strafschop. Quincy Uljee trok aan de noodrem en Pieter-Bas den Hartingh schoot hard binnen: 1-0.

BOL - Amstelveen Heemraad

Na rust ging het heel snel. Al na vijf minuten mocht Pieter-Bas den Hartingh zo doorlopen. Hij schoot de bal diagonaal binnen. Een paar minuten later ging scheidsrechter Westland erg in de fout en zag een knulligheid aan als een gele kaart. Helaas was het de tweede van Maarten Zwaar.

Amstelveen moest met tien man de achterstand zien om te buigen. Na een uur voetbal kwam nog wel de aansluitingstreffer. Joris van Ooijen ging de diepte in en bracht goed voor. Dennis Spitteler liet keeper Steven Boon kansloos bij zijn schot. Amstelveen kreeg hierdoor weer vertrouwen, maar dat was snel verdwenen. Een dwarrelend afstandsschot werd niet goed verwerkt door Mats Valk en de marge: 3-1.

Door de goal verdween het vertrouwen als sneeuw voor de zon. BOL kon het duel rustig uitspelen. Met nog twee goals in de slotfase, weer Pieter-Bas den Hartingh en Jelle Brandsma, was de uitslag wel wat ruim, maar deze zege was dik verdiend voor de ploeg van de gelegenheidscoaches Peter Slot en Jan Visser.

Amstelveen moet nu orde op zaken gaan stellen, maar met de wedstrijd van aanstaande zaterdag, wanneer nummer twee Marken naar Amstelveen komt, zal dat een hele kluif worden.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek