Foto Jos Spitteler: Ramon Essed (NFC) begon als speler maar eindigde het duel als keeper

Amstelveen Heemraad versterkt zich met Ramon Essed, maar zoekt keepers

Amstelveen Heemraad stevent af op het kampioenschap in de zaterdag derde klasse B en heeft zich voor volgend seizoen alvast versterkt. Ramon Essed komt over van NCF zaterdag. Daarnaast is Amstelveen Heemraad nog op zoek naar twee keepers om de selectie te versterken.

Door deze overstap blijf Essed naar alle waarschijnlijkheid in de tweede klasse spelen en dat was één van de redenen waarom de middenvelder volgend seizoen niet meer bij NFC zal spelen. Essed: “Het blijven spelen in de tweede klasse was zeker een factor in mijn keuze. Ik ben er voor mijn gevoel nog niet klaar voor om op een lager niveau of bij een vriendenteam te gaan voetballen. Ik wil nog absoluut op een hoog niveau blijven spelen.”

Al met al was het voor Essed daarom ook geen moeilijke beslissing. “Vorig jaar was ik al aan het twijfelen om de overstap te maken”, bekent Essed. “Toen gingen enkele spelers van NFC al naar Amstelveen Heemraad en daar zat ik ook over na te denken. Uiteindelijk wilde ik de trainer (Patrick Lokken, red.) niet in de steek laten. Helaas zijn we dit seizoen gedegradeerd en het feit dat er een aantal vrienden bij Amstelveen Heemraad voetballen hebben mijn keuze bepaald.”

Foto Jos Spitteler: NFC heeft geen keepr en daarom moest Speler Ramon Essed het doel verdedigen.
Foto Jos Spitteler: NFC had geen keeper tegen HBOK en daarom moest speler Ramon Essed het doel verdedigen.

Bij NFC was het een uitermate teleurstellend seizoen. Er werden maar negen punten behaald uit 22 wedstrijden en ook de trainingsopkomst was erg laag. Essed: “Dit seizoen kwamen we inderdaad spelers te kort in onze selectie. We stonden met veel te weinig spelers op het trainingsveld en uiteindelijk heb ik zelfs nog een paar keer moeten keepen. Bij Amstelveen Heemraad is er gelukkig wel sprake van een grote selectie.” Ondanks de grote selectie is Amstelveen Heemraad op zoek naar twee keepers, maar voor die positie komt Essed niet. “Bij Amstelveen Heemraad is het niet realistisch dat ik op die positie terecht kom”, aldus een lachende Essed.

In tegenstelling tot dit seizoen verwacht Essed dat Amstelveen Heemraad wel hoge ogen kan gaan gooien in de tweede klasse. Essed: “Amstelveen Heemraad heeft in de derde klasse al heel aardig voetbal laten zien. Ik verwacht daarom ook dat we misschien wel met de top vijf mee kunnen draaien. Dat is optimistisch, maar als alles goed loopt, moet het zomaar kunnen. Ik kijk er in ieder geval heel erg naar uit.”

Naast Essed heeft Amstelveen zich ook versterkt met Emmanuel Baw. De aanvaller komt over van VVC, waar Amstelveen Heemraad dit seizoen nog in de competitie tegen speelde. Baw kwam onder meer uit voor Telstar, maar stopte halverwege het seizoen bij VVC uit Nieuw Vennep vanwege de reisafstand. Volgend seizoen is hij samen met Essed speler van Amstelveen Heemraad.

Foto’s Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!