Home / slideshow / Amstelveen Heemraad wil dé vrouwenvereniging van Amstelveen en omgeving worden

Amstelveen Heemraad wil dé vrouwenvereniging van Amstelveen en omgeving worden

Amstelveen Heemraad is een van de uitverkozen clubs dat een sponsorcontract van ING heeft gekregen voor het meiden- en vrouwenvoetbal. De vereniging overtuigde ING met enkele ambitieuze plannen van de benodigde steun. “Wij zijn als club enorm blij dat we dit heugelijke feit mogen vieren”, stelt Patrick Chin-A-Loi, bestuurslid commerciële zaken van de club.

Al jaren is Amstelveen Heemraad bezig om het meiden- en vrouwenvoetbal structureel te ondersteunen en op een hoger plan te krijgen. “Het sponsorcontract van ING zagen we als impuls om de uitdaging aan te gaan. Daarom hebben we direct de gelegenheid aangegrepen om ons hiervoor in te schrijven. Vervolgens zijn we hard aan de slag gegaan om te bedenken wat we hiermee wilden doen. ING was sowieso zeer gecharmeerd van het vrouwelijk kader dat we binnen onze vereniging al hadden ingevuld. Amstelveen Heemraad is bijvoorbeeld al vanaf het einde van de jaren ’70 bezig met het vrouwenvoetbal.”

Het plan dat Amstelveen Heemraad bij ING indiende, had verschillende onderdelen. “Enerzijds hebben we ons gericht op de ondersteuning binnen de organisatie, anderzijds hebben we het project aangegrepen om het meidenvoetbal vanaf de onderkant te verbeteren. Dat laatste willen we onder andere doen door jongetjes en meisjes door elkaar te laten spelen. Uiteraard kan de jeugd er ook voor kiezen om in een meiden- of jongensteam te voetballen. We hebben daarnaast een gezamenlijke activiteit bedacht die ook voor de maatschappij goed is. Het gaat om een jaarlijks terugkerend evenement, waarbij verschillende gemengde teams door Amstelveen-Zuid gaan lopen. Zij worden begeleid door een mannen- en vrouwenselectielid en gaan in Amstelveen het zwerfvuil opruimen. Daarmee zullen ze niet alleen de voetbalshirts van Amstelveen Heemraad promoten, maar eveneens de oranje hesjes van de ING meekrijgen. Op deze manier doen we ook nog wat terug voor de stad Amstelveen.”

Amstelveen Heemraad heeft mooie doelstellingen voor de komende jaren opgesteld. “We hebben de ambitie om dé meiden- en vrouwenvereniging van Amstelveen en omgeving te worden. Alle getalenteerde meiden en vrouwen uit de regio zijn welkom bij onze warme vereniging. Amstelveen Heemraad is niet zo groot als Buitenveldert en Wartburgia, maar we willen wél snel naar de tweede klasse groeien en domineren in het gebied rondom Amstelveen, van Ouderkerk, Mijdrecht, Uithoorn, Aalsmeer, Kudelstaart tot Badhoevedorp. Medio augustus gaan we onthullen dat wij exclusief voor dit gebied een intensieve samenwerking aangaan met een Eredivisie Vrouwen voetbalclub voor de ondersteuning van ons technisch kader en de ontwikkeling van onze talenten.”

Tekst: Jordi Smit

Giovanni Santangelo maakt overstap naar Amstelveen Heemraad

Send this to a friend