Home / Zaterdag 3b / Amstelveen Heemraad wint voor de vijfde keer in slotfase
Amstelveen Heemraad

Amstelveen Heemraad wint voor de vijfde keer in slotfase

Amstelveen Heemraad ging zaterdagmiddag op seizoen bij Pancratius. Voor de zoveelste keer lieten de Amstelveners zien dat een wedstrijd pas gespeeld is na het laatste fluitsignaal. Pancratius stond met nog 10 minuten spelen met 1-0 voor, maar zag toch de ploeg van Edwin van Maas en Norbert Alblas de overwinning voor hun neus wegkapen: 1-2.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 3b

Het eerste kwart van de wedstrijd was voor Amstelveen. Met snel positiespel wisten zij Pancratius aardig te ontregelen, maar tot goals kwam het niet. Reshad Haidari had de openingsgoal op zijn schoen, maar zijn inzet werd knap gestopt door Roy Schut. Na 25 minuten was het weer Reshad Haidari die het verschil kon maken, maar nu stond de lat een goal in de weg. Kort daarop was het Danny van Ingen die de thuisploeg op voorsprong kon zetten. Ook hij vond zijn meerdere in de keeper. Mike Lesmeister wist de goal te voorkomen. Na ruim en half uur viel toch de eerste goal. Uit een corner van Danny Hijzelendoorn kopte Branco Hellings snoeihard binnen. Vlak voor de rust kwam Amstelveen twee keer heel goed weg. Chat Bakker had de 1-0 moeten maken, maar hij miste vanaf 3 meter en voor een open goal. Een verdwaald afstandschot ging net naast. Met een 1-0 stand gingen de ploegen de rust in.

Na rust kwam Amstelveen beter in de wedstrijd. Zeker toen Toby Correia er in kwam na een lange herstelperiode kwam er meer snelheid in het spel van Amstelveen. Met man en macht werd de aanval ingezet. Ondertussen bleef Pancratius scherp in de omschakeling en was het achterin bij Amstelveen alert blijven. De gelijkmaker viel in de 82e minuut. Robert Lesmeister controleerde de bal goed en gaf goed mee aan Toby Correia, die de gelijkmaker binnenschoof en daarmee Schut kansloos liet. Amstelveen ging op zoek naar de winnende en kreeg die ook. Michael Coster schoot een vrije trap snoeihard van zo’n 25 meter op de goal en Schut wist de bal wel te stoppen, maar niet te controleren. Robert Lesmeister was er als de kippen bij om de bal achter Schut te tikken en daarmee de overwinning binnen te halen voor Amstelveen.

Door de overwinning blijft Amstelveen nog voorzichtig naar boven kijken en kan volgende week, thuis tegen Buitenveldert, het jaar goed afsluiten. Pancratius gaat naar de Meer toe.

Tekst: Helmar Vercasman

Foto’s: Hans van Beek

Alblas: “Die trainers inspireren je natuurlijk”

 

Send this to a friend