Amstelveen kent weinig problemen met KDO

Op overtuigende wijze heeft Amstelveen Heemraad zich geplaatst voor de knock-outfase van de districtsbeker. De ploeg van Radjin de Haan won ook haar tweede groepswedstrijd, met 4-1 van KDO. Een vroege tegentreffer werd zonder al teveel probleem ongedaan gemaakt.

KDO ging op eigen veld voortvarend van start en kreeg na tien minuten loon naar werken. Thijs Plasmeijer strafte slordigheid af en zette KDO op een 1-0 voorsprong. Amstelveen had die tegentreffer nodig om even wakker te worden en nam vanaf dat moment het heft in handen. Een paar minuten later verkeek KDO-doelman Peter Onderwater zich op een scherpe hoekschop van Tim Steij, die bij de tweede paal achter de verbouwereerde sluitpost binnenviel: 1-1.

Gedurende de eerste helft kwam Amstelveen, ondanks een paar kleine kansjes voor de thuisploeg, geen moment in gevaar. Een harde vrije trap van Maarten Zwaan in de rechter bovenhoek leverde de zaterdag tweedeklasser bovendien een 1-2 voorsprong bij rust op.

Na tien minuten in de tweede helft liep Amstelveen verder uit. Joost Heij behield het overzicht, stuurde Robin Oussoren weg en die liet de Kwakelse verdediging en Onderwater kansloos: 1-3. Vanaf dat moment was het duel eigenlijk al beslist en raakte de scherpte er een beetje af bij de gasten. Aan beide kanten waren er wat mogelijkheden, maar niet gevaarlijk genoeg om de doelmannen te verrassen.

Dat deed Furgel Fabies in de slotfase wel. Oog-in-oog met Onderwater werd zijn inzet gekeerd, in de rebound was Fabies alsnog trefzeker. De 1-4 eindstand stond al op het scorebord en KDO moest het duel bovendien nog met tien man uitspelen. Vlak voor tijd kon Joeri Stange zichzelf niet beheersen en schoot hij de bal hard tegen de op de grond liggende Joël Silooy aan. Scheidsrechter Schram kon niets anders dan Stange weg te sturen.

Door twee overwinningen is Amstelveen al zeker van een plek in de knock-outfase. Kijk hier voor alle uitslagen van de zaterdagduels in de districtsbeker.