Amstelveen klimt door winst op CTO’70 langzaam omhoog

Amstelveen Heemraad heeft zijn eerste thuiszege geboekt van dit seizoen. De ploeg van Laurens ten Heuvel versloeg CTO’70 met 4-3, nadat het vroeg in de tweede helft 4-1 stond. Door de overwinning hebben de Amstelveners de gevarenzone van de zaterdag derde klasse C verlaten.

Op eigen veld begon Amstelveen sterk aan de wedstrijd en had na een kwartier al een 2-0 voorsprong te pakken. Reshad Haidari gleed langs twee tegenstanders en liet de zeventienjarige doelman Ben Poelstra. Kort daarna zette Furgel Fabies zijn verdediger opzij om de 2-0 binnen te tikken.

De thuisploeg kreeg vervolgens verschillende mogelijkheden om de voorsprong te vergroten, maar de afronding liet te wensen over. Acht minuten voor tijd deed CTO’70 iets terug. Bij het blokken van de bal kreeg Casper de Vetten de bal tegen de bovenkant van zijn arm. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip en Kiki Musampa schoot de strafschop onberispelijk binnen: 2-1.

Ook na de rust schoot Amstelveen uit de startblokken. Haidari kwam op links door, liet Dwight Tob achter zich en stelde de vrijstaande Kevin Nlandu in staat de 3-1 te maken. Zeven minuten later leek de wedstrijd beslist. Haidari, de beste man van het veld, rondde goed af en maakte zijn tweede van de middag. Diversen kansen op de 5-1 werden niet benut en zo bleef CTO’70 in de wedstrijd. Zeker toen Quincy Nkansah uit het niets de 4-2 maakte. Twintig minuten voor tijd bracht Musampa de spanning helemaal terug in de wedstrijd.

Waar het eerder dit seizoen tegen Buitenboys (3-4 in laatste minuut) en NiTA (2-2 in laatste minuut) fout afliep in de slotfase, trok Amstelveen de drie punten nu wel over de streep. Door de zege nemen ze afstand van CTO’70 en de degradatiezone. De ploeg van Laurens ten Heuvel staat op een veilige elfde plek en kan bij winst in het inhaalduel tegen concurrent AH’78 zelfs de stap naar de middenmoot maken. CTO’70 gaat de winterstop in als nummer voorlaatst.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse C.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek