Amstelveen krijgt het zwaar na nederlaag tegen Jong Holland

In de zaterdag tweede klasse A heeft Amstelveen zich zelf een hele slechte dienst bewezen door tegen mede degradatie kandidaat Jong Holland in Alkmaar met 3-2 te verliezen. De achterstand tot een plek in de nacompetitie is nu opgelopen tot vijf punten.

Amstelveen heeft eindelijk toestemming gekregen om de uit Duitsland overgekomen Arne Zitzke op te stellen, maar hij was in de zestiende minuut te laat bij de diepe bal van Rik Wijnker en Mark Hondius kopte de bal over de uitgekomen Zitzke. Binnen de minuut lag de gelijkmaker er weer in. Kevin Lesmeister lepelde de bal bij de tweede paal en Robin Telkamp was alert en liet keeper Benny Godijn kansloos. Amstelveen probeerde te voetballen, maar Jong Holland bleef scherp. Gefrommel in de 16 en niet goed wegwerken gaf Jay Haanraads de kans op 2-1 en die liet hij niet onbenut. Met 2-1 gingen beide ploegen de rust in.

7P9K2757

Na rust bleef Amstelveen jagen op de gelijkmaker. Toch viel de goal aan de andere kant. Yves Rellum werkte niet weg, maar wilde zich vrijspelen. Hij verloor de bal en Dianto Kuiper ging maar wat graag tegen de grond toen het uitgestoken been van Rellum in de buurt kwam. De strafschop werd goed ingeschoten door Bas Blankendaal en Jong Holland stond op een riante 3-1 voorsprong.

Lippens 2

 

Tegen het einde aan sloeg de vlam in de pan. Amstelveen belegerde het doel van Jong Holland. Met soms twintig man in de zestien van Jong Holland werd de druk groot. Uiteindelijk zag Serud Abdulrahman het gaatje en Michael lippens gaf het beslissende tikje en de 3-2 verscheen op het scorebord. Het gebeurde allemaal vijf minuten voor tijd.

7P9K2834

De belegering was bijna volledig, maar de counter van Jong Holland bleef gevaarlijk. Een volstrekt terecht vlagsignaal van de grens van Amstelveen werd met veel emotie begroet en dat leverde de assistent-trainer van Jong Holland de rode kaart op, Yves Rellum zag zijn tweede gele kaart en mocht ook verstrekken. De stand bleef 3-2 en Amstelveen droop af.

Kijk voor de gevolgen van deze Amstelveense nederlaag op de klassenpagina van zaterdag 2A.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s Hans van Beek

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)