Doelman Patrick Alblas troost Robbert Lesmeister na de nederlaag tegen EVC

Amstelveen krijgt in blessuretijd hoop

De wedstrijd tussen AmstelveenHeemraad en EVC kenmerkte zich tussen de strijd van twee giganten. Beide ploegen bleken dit seizoen te groot voor de 3e klasse en beide willen graag promoveren naar het niveau dat bij ze past. In het eerste finale duel trok EVC aan het langste eind (1-2).

AmstelveenHeemraad, gehandicapt door het ontbreken van spelmaker Michael Coster (geblesseerd) en Jamahl Schoonhoven (geschorst), wist dat het een sterke tegenstander tegenkwam. En dat EVC een goede ploeg is bleek zeker uit de eerste helft.

EVC nam al snel in de wedstrijd een 0-2 voorsprong
EVC nam al snel in de wedstrijd een 0-2 voorsprong

Amstelveen probeerde de ruimte te vinden, maar binnen een kwartier kwam EVC op een 0-1 voorsprong. Dennis Ras kwam tot aan de achterlijn en zijn snoeiharde inzet voorlangs werd zo ingetikt door de vrij staande Jeroen Klein. Amstelveen was even van slag en EVC maakte daar dankbaar gebruik van. Het combineerde soepel en loerde op een kans. Uiteindelijk viel ook de tweede goal. Vanuit ruim een meter buiten spel, maar weggewimpeld door grensrechter Henshuijs mocht EVC doorgaan en Martin Schilder tekende de 0-2 aan. Protesten van Amstelveen mochten niet baten en EVC stond op een zeer comfortabele voorsprong. Aan de andere kant de actie van Levy Pique, maar de aansluittreffer bleef uit, want de bal verdween net aan de verkeerde kant van de paal.

Joris van Ooijen knokt zich  langs een speler van EVC
Joris van Ooijen knokt zich langs een speler van EVC

Na rust een beter Amstelveen en een afwachtend EVC, die de 0-2 koesterde. Toch ging het fout, want eerst ging Roy van Antwerpen eraf met twee keer geel en dat betekende gelijk een schorsing voor de return, moest Martin Schilder vervangen worden met een blessure, waarbij een hamstring wordt gevreesd en maakte Amstelveen de aansluittreffer, na goed voetbal en het laatste zetje van Robert Lesmeister, ruim in blessure tijd. De vrije trap van Robin Tromp, kort daarna, had de gelijkmaker kunnen betekenen, maar gelukkig voor EVC gebeurde dat niet.

Tegen tien man zet Amstelveen 'alles op alles' om te scoren
Tegen tien man zet Amstelveen ‘alles op alles’ om te scoren

Toen de voortreffelijk fluitende scheidsrechter Selier affloot voor het laatst was Amstelveen voor vertrouwen voor de return en EVC baalde van de 1-2.  Trainer Peter van de Zwaan van EVC was kort en duidelijk: “Volgende week moeten wij de voorsprong omzetten naar promotie. Dat kan alleen als wij voluit gaan voetballen, want Amstelveen is van een ander kaliber dan waar wij normaal tegen spelen”. De jarige trainer van Amstelveen, Mark Kranendonk, heeft nog korter commentaar: “Twee goals meer maken dan EVC betekent promotie. Dat is een kwestie van doen. En als wij dan doen dan is het feest. Anders rest berusting”. Zaterdag 8 juni in Edam de return. Dan zal duidelijk zijn wie van deze ploegen volgend seizoen op 2e klasse niveau mag voetballen.

Robert Lesmeister maakt in de blessuretijd de belangrijke 1-2
Robert Lesmeister maakt in de blessuretijd de belangrijke 1-2

Verslag Halmer Vercasman
Foto’s Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)