Amstelveen leeft nog

Amstelveen Heemraad leeft nog steeds in de zaterdag tweede klasse A. De ploeg van Rene Rooth won met 1-4 bij AFC en zag concurrenten Hellas Sport en Overbos verliezen. Voor AFC is het seizoen over. De ploeg van Jeroen Brussee is door de nederlaag uitgeschakeld voor alle prijzen.

Het zou een zwarte zaterdag worden voor de tweede klasser uit Amstelveen. Tot aan vandaag was er pas drie keer gewonnen en hoopgevend zag het er allemaal niet meer uit. En dan is daar ineens toch ineens een ontsnapping mogelijkheid. Met vier en zes punten achterstand op Overbos en Hellas Sport was er een wonder nodig. Die is er dus voorlopig maar de ploeg van Rene Rooth is er nog lang niet.

Het is een stapje maar zeker nog geen sprong. Nadat AFC sterker opende, de ploeg streed nog om een plek in de nacompetitie, was het Levy Pigue die met zijn hoofd de score openende na een afgemeten voorzet van Tim Boelrijk. Keeper Roy de Looze hield zijn ploeg daarna in de race door een kopbal van Gijs Roodbeen te keren.  Een fout van David Weinstein, die te zacht terugspeelde op doelman Peter van der Linden, leidde de 0-2 in. Martijn Mak zat er goed tussen, omspeelde de doelman en verdubbelde vlak voor rust de voorsprong. Overbos en Hellas Sport keken toen al tegen een ruime achterstand aan.

Toen Soufian Ben Abdeslam namens AFC alleen op De Looze afging en de 1-2 kon maken hield iedereen zijn hart vast. Ben Abdeslam miste maar niet veel later was het via de Flip de Jong wel raak. Amstelveen overleefde die fase verder en kon naar mate de tijd verstreek steeds meer adem gaan halen. Toen Levy Pique zijn tweede van de middag maakte (1-3) was het gebeurt. Martijn Mak bepaalde de eindstand op 1-4 en Nick Waterman kon het zich zelfs nog permitteren om in de blessuretijd een strafschop te missen.

Doordat TOB met 3-5 won bij Hellas Sport (4x Ferry Noordhuis!) en Overbos met 1-3 onderuit ging tegen Monnickendam heeft Amstelveen weer kans om directe degradatie te ontlopen. Het heeft het echter niet in eigen hand. Volgende week moet de ploeg van Rooth winnen van Opperdoes en dan is het afwachten wat Overbos (uit bij BOL) en Hellas Sport (uit tegen ZOB) doen. Amstelveen trainer Rene Rooth: “Toen ik van de week naar de stand keek geloofde ik er niet meer in. We hebben echt hulp van boven gehad. Het wordt een zinderende slotdag.”

Foto: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!