Home / Algemeen / Amstelveen lijdt onnodige nederlaag tegen DESTO

Amstelveen lijdt onnodige nederlaag tegen DESTO

Zaterdag derdeklasser Amstelveen Heemraad heeft de kans laten liggen om de koppositie in de derde periode te grijpen. Door een 1-2 nederlaag tegen DESTO heeft de ploeg van Laurens ten Heuvel een ticket voor de nacompetitie niet meer in eigen hand.

Op eigen veld begon Amstelveen sterk. Hicham Lechkar (volgend seizoen DSOV, red.) was heel alert om een grove fout in de achterhoede van DESTO af te straffen en de thuisploeg in de vijfde minuut aan de leiding te brengen. Gedurende de eerste helft hadden de Amstelveners het beste van het spel, maar kon het niet verder afstand nemen. Gescoord werd er alleen aan de andere kant. Carinho de Miranda was scherp en schoot snoeihard de gelijkmaker op het scorebord.

Ondanks de gelijkmaker bleven de gastheren de betere. Kevin Nlandu zag zijn schot via de lat over gaan, kort daarna trof Reshad Haidari de paal en in de rebound kopte Nlandu hoog over. Vervolgens trad de aloude voetbalwet in werking dat DESTO deed wat Amstelveen naliet: scoren. De inzet van Sander Smink was onhoudbaar voor doelman Jimmy Bodt. Ondanks verwoede pogingen van de Amstelveners en zelfs het inbrengen van de debuterende B-junior Roemello Rustenburg bleef het bij 1-2.

Amstelveen is nog altijd in de race voor de derde periode, maar moet hiervoor volgend weekend wel van Buitenboys winnen om kans te houden op het nacompetitieticket. Op de ranglijst zijn ze naar de achtste plek gezakt. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse C.

Verslag Helmar Vercasman
Foto’s Hans van Beek