Amstelveen na waar spektakelstuk langs Monnickendam (4-3)

AmstelveenHeemraad heeft zijn tweede overwinning geboekt in de tweede klasse A. Na een 0-0 ruststand kwam de wedstrijd tegen Monnickendam in de tweede helft echt los en won Amstelveen 4-3 van Monnickendam. Makkelijk ging het niet en de neutrale toeschouwer was spekkoper, want zij zagen een vreselijk spannende wedstrijd met maar liefst zeven goals.

Beide teams moesten beginnen met een jeugdige keeper. Monnickendam begon met de 19 jarige Peter van Haaster op goal en bij Amstelveen maakte de 17 jarige Mike Lesmeister, keeper van de A1, zijn competitiedebuut in het eerste elftal .Marcel Havermans, teammanager van Amstelveen “Wij hebben een ernstig keepers probleem door omstandigheden. Het is eigenlijk heel gek geregeld bij de KNVB. Wij hebben een jongen, een keeper, uit Berlijn bij ons trainen, maar die mag pas na de winterstop keepen bij ons. Hij komt vanuit Duitsland hier in Nederland wonen en werken en dan gelden de FIFA regels, zijnde een internationale transfer. Dus na 1 januari 2015 mag hij pas spelen. Kom je net onder Utrecht in Amstelveen wonen, dan ben je binnen twee weken speelgerechtigd. Nu dus niet, want je komt uit Duitsland. Hierdoor wordt een jongen van twintig belemmert in het uitoefenen van zijn hobby . Heel vreemd”

7P9K9473

AmstelveenHeemraad- Monnickendam werd uiteindelijk een hele aimabele wedstrijd. Tot de rust waren er wat kansen voor Amstelveen, maar ook voor Monnickendam, maar de verdediging en anders de keepers wisten een goal te voorkomen. Weinig echte hoogtepunten, maar wel veel strijd .

Na rust ging het los. Kort na rust was Amstelveen heel scherp en kwam het snel op een 2-0 voorsprong. Een corner van Robin Telkamp verdween, al dan niet behulp van een hoofd van Monnickendam, zo achter de verbouwereerde Peter van Haaster. Een minuut later wist Jacco Tolman, na een prima actie, de 2-0 op het scorebord te schieten. Amstelveen comfortabel op voorsprong, maar de wedstrijd was niet beslist. Integendeel, Monnickendam rechte de rug en kwam op gelijke hoogte. Was het eerst de geslepen Robin Schaaf die een been zocht en vond. Theatraal ging hij tegen de grond en scheids Westland wees resoluut naar de stip. Robin Schaaf schoot zelf, snoeihard, de strafschop binnen.

7P9K9487

Dertien minuten later was het gelijk. Een afgeslagen aanval kwam zo voor de voeten van de 17- jarige Mark van Geemen en hij schoot onhoudbaar binnen. Monnickendam weer in vuur en vlam en Amstelveen in de mineur. Vier minuten later de vermeende buitenspel van Robert Lesmeister, maar hij hield het overzicht en Michael Lippens werd in stelling gebracht in de zestien. Een uitgestoken been is dan snel gevonden en de strafschop een feit. Dennis Spitteler schoot gedecideerd de 3-2 op het scorebord.

7P9K9526

Maar met nog negentien minuten te gaan was de wedstrijd nog lang niet gespeeld.   Dat bleek, want weer kwam Monnickendam op gelijke hoogte. Een corner werd niet goed verwerkt en Donny Reugebrink zag en vond een kwartier voor tijd het gaatje (3-3) . Met kansen over en weer, waarbij de debuterende Mike Lesmeister, maar ook een keer de lat, een sta in de weg was voor Monnickendam. Amstelveen sleepte de overwinning binnen na een fantastische aanval. Via Joris van Ooijen en Jacco Tolman, wist Robin Telkamp de drie punten binnen te schieten. Een spectaculaire uitslag na een heroïsche wedstrijd.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 2A.

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek