Amstelveen neemt punt mee uit Zuidoostbeemster

Zaterdag tweedeklasser Amstelveen Heemraad wacht nog altijd op de eerste zege bij ZOB sinds 1979. Twaalf ontmoetingen in Zuidoostbeemster, negen nederlagen en drie keer een gelijkspel. Ook in 2018 lukte het de ploeg van Laurens ten Heuvel niet om daar te winnen: 1-1.

Beide ploegen stonden gehandicapt aan de start. ZOB miste vier basisspelers, terwijl Amstelveen het zonder zes bepalende spelers moest doen. Bij de gasten was daar in het begin weinig van te merken. Amstelveen begon voortvarend en dit resulteerde na elf minuten in een verdiende voorsprong. Tim Steij bereikte met een corner de hoogspringende Perry Schoenaker en zijn kopbal ging via de onderkant van de lat binnen: 0-1.

Na een halfuur kwam de thuisploeg langszij. Doelman Dirk Roelofsen had geen antwoord op een pegel van Dave Ninteman van zo’n 25 meter: 1-1. De tweede helft was volledig voor ZOB. Zij hadden het middenveld in handen en kregen via Kevin Grent een goede mogelijkheid op een voorsprong. Zijn inzet belandde echter op de paal.

Knullig balverlies van de Amstelveners in de tachtigste minuut gaf ZOB een nieuwe kans op de 2-1, maar het schot van regisseur Dennis Janssen spatte op de kruising uiteen. Ook schoot invaller Diovaris Balentine in de blessuretijd hoog over, terwijl hij zijn ploeg met een simpele voetbeweging alsnog de volle buit had kunnen geven.

Amstelveen kan het punt goed gebruiken in de strijd om lijfsbehoud. Door de resultaten op de overige velden is de ploeg van Laurens ten Heuvel iets dichter op zijn concurrenten gekropen en kunnen zij volgende week weer boven de streep uitkomen als de thuiswedstrijd tegen Arsenal gewonnen wordt.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.