Amstelveen onderuit in de polder

AmstelveenHeemraad heeft de eerste wedstrijd in de nacompetitie verloren van Opperdoes. De ploeg van Mark Kranendonk verloor met 1-0 in de kop van Noord-Holland. Vervelender is het dat het centrale duo van Amstelveen, Jurrit Wilhelmus en Yamahl Schoonhoven er in de return niet bij zal zijn door de gele kaarten die zijn uitgedeeld door de zwak fluitende scheidsrechter Jansen.  Ook Opperdoes zal de linksachter Fabian Schelfhout niet kunnen opstellen ,want hij ging er met rood af na een smerige overtreding op Tim Boelrijk.

18052013 OPP AMS 4

Amstelveen begon redelijk en Opperdoes heel slordig aan de wedstrijd, was Robert Lesmeister nog dicht bij een goal, maar schoot Peter Smit in de 9e minuut de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Vanaf een metertje of 18 was zijn schot strak en dwars door de verdediging heen en liet  Patrick Alblas kansloos. Daarna een rusteloze wedstrijd, waarbij beide partijen geen vuist konden maken om gevaarlijk te worden.  De duels werden uitgevochten op het middenveld. Tot de rust weinig hoogtepunten, maar de wedstrijd verveelde nooit.

18052013 OPP AMS 2

Na rust drukte scheidsrechter Jansen zijn stempel op deze wedstrijd door te gaan strooien met kaarten.  Eerst ging Frank Boersma eraf met twee maal geel, daarna kon Fabian Schelfhout verstrekken met rood. Ondanks het verschil van twee spelers kon Amstelveen het verschil niet in goals uitdrukken. Zij bleven te onrustig voetballen en tot overmaat van ramp zag Jamahl Schoonhoven in korte tijd twee keer geel en kon ook hij vertrekken.

18052013 OPP AMS 5

Uiteindelijk bleef de 1-0 op het scorebord staan en was Opperdoes dolgelukkig met de overwinning. Amstelveen likte de wonden, maar ziet lichtpunten. De altijd optimistische teamleider Marcel Havermans: “ach, een 1-0 in de polder is mee te leven. Wij hadden moeten winnen, zeker met een overtal situatie van 11 tegen 9. Maar het veld was lastig, wij kwamen niet in ons spel en waren veel te onrustig. Volgende week thuis, op een veel beter veld en dan rest ons met twee goals verschil te winnen. Dat gaan wij gewoon doen en dan is er niets aan de hand”

Verslag Helmar Vercasman
Foto’s Hans van Beek

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)