Amstelveen pakt een belangrijk punt op Marken

Na een 2-0 achterstand bij rust en een 3-1 achterstand, met nog twaalf minuten op de klok, heeft Amstelveen nog een gelijkspel uit de wacht gesleept, uit op Marken. De traditie geldt dat je niet wint van Marken, maar op Marken. Nu dus een gelijkspel en waar beide teams uiteindelijk vrede mee hadden. Het had zomaar 3-4 of 4-3 nog kunnen worden. Amstelveen bleef zijn vierde wedstrijd op rij ongeslagen en heeft de aansluiting gevonden in zijn strijd tegen degradatie.

Amstelveen is in de winning mood en dat straalt de ploeg ook uit. De bal ging soepel rond, maar in de 16 stagneerde het. En als je zelf niet scoort, dat doet de ander dat wel. Marken profiteerde in de 18e minuut en Arno Boes schoot zomaar de 1-0 binnen. Kort daarna was het Peter Bakker die profiteerde van een fout achterin, maar met een uiterste poging redde Maarten Zwaan op de doellijn. Tien minuten voor rust was diezelfde Maarten Zwaan aan de andere kant van groot belang, want hij haalde de achterlijn en gunde Levy Piqué de goal. Deze wist er niet goed mee om te gaan en schoot van drie meter over. Kort voor rust was een vrije trap, halverwege de helft van Amstelveen, verantwoordelijk voor de 2-0. Arno Boes kopte strak en mooi binnen en met een 2-0 stand gingen beide ploegen de rust in.

Marken - Amstelveen

Na rust een beter Amstelveen en de aansluittreffer hing in de lucht. Die viel na een kwartier en Jacco Tolman was in de scrimmage de beste en bracht de 2-1 op het scorebord. De gelijkmaker viel niet, al was Jacco Tolman er dichtbij, maar aan de andere kant was het Peter Bakker die Arno Boes in stelling bracht en die schoot zijn derde binnen deze dag.

Jacco Tolman brengt Amstelveen met 2-1 terug in de wedstrijd.

Een aantal wissels verder en 10 minuten later stond de wedstrijd volledig op zijn kop. De ingevallen A-junior, Mike vd Steenhoven, gaf precies op maat mee aan de ingevallen Michael Lippens en die zette strak voor en Jacco Tolman tikte de 3-2 binnen. Gelijk na de aftrap veroverde Amstelveen de bal en in de zestien legde Robert Schouten de op snelheid liggende Jacco Tolman neer en de strafschop was een feit. Dat de keeper mocht blijven staan en er slechts met geel af kwam was verrassend. Uitblinker Maarten Zwaan schoot de 3-3 binnen en Amstelveen rook de overwinning.

Maarten Zwaan viert zijn benutte strafschop (3-3).

Die kwam bijna, want in blessuretijd schoot Dirk Franken vanaf acht meter net over. Aan de andere kant was het Arne Zitzke die met zijn knie de nederlaag voorkwam. Met 3-3 konden beide ploegen leven. Met 3-3 komt Amstelveen op gelijke hoogte met Jong Holland en heeft weer zicht om zich de komende acht wedstrijden veilig te spelen.

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek