Amstelveen pakt laatste strohalm met zege tegen Beursbengels

Amstelveen Heemraad houdt zicht op lijfsbehoud in de zaterdag tweede klasse. De ploeg van Radjin de Haan versloeg Beursbengels, dat sinds donderdag zonder de opgestapte Dennis Koorn verder moet, met 3-2 en zag de concurrenten verliezen. Met nog vier wedstrijden te gaan is de promovendus de nacompetitie op één punt genaderd.

Beide ploegen maakte er op het regenachtige sportpark in Amstelveen een vermakelijke wedstrijd van. De thuisploeg begon voortvarend en kreeg via Mike van den Steenhoven al vroeg de kans op voorsprong te komen, maar zijn inzet ging net naast. Kort daarop kon Dirk Franken de score openen, alleen zijn kopbal ging in de handen van Bertram de Langen.

Amstelveen - Beursbengels

Na negen minuten was het wel raak. Mike van den Steenhoven ging door de verdediging en Giovanni Boezerman kon niets anders doen dan met een overtreding hem te stoppen. De redelijk leidende Martijn Germs wees gedecideerd naar de elfmeter stip en trok resoluut rood. Marcel Wennekes kwam achter de bal, maar Bertram de Langen tikte de bal uit de hoek. Levy Piqué was er als de kippen bij om alsnog binnen te tikken: 1-0.

Beursbengels ging met tien man op jacht naar de gelijkmaker. Zion Linger was regelmatig een plaag voor de achterhoede en Etiënne Olf wist goed gebruik te maken van zijn kracht. Na ongeveer een half uur voetballen kwam de ploeg van de teruggekeerde trainer Ron van Niekerk op gelijke hoogte. Een aanval belandde bij de vrijstaande Ferry Sarabi en met een geplaatst schot diagonaal in de hoek verschalkte hij Mike Lesmeister.

Zo’n tien minuten later ging de bal op de stip voor de Amsterdammers. Nathaniël Cathalina ging wat theatraal naar de grond en Germs zag er een strafschop in. Cathalina nam de penalty zelf, maar zijn inzet werd gekeerd door de jonge Mike Lesmeister. Iedereen ging ervan uit dat met 1-1 de rust in zou gaan, maar op slag van rust kwam Mike van den Steenhoven vanaf links, ging drie verdedigers voorbij en gaf precies op maat de bal aan Levy Piqué. Hij rondde strak af in het dak van de goal en met een 2-1 voorsprong ging de ploeg van Radjin de Haan de rust in.

Na rust was het spannend, maar niet echt goed. Aan beide kanten waren er kansen, maar stond het vizier niet op scherp. Etiënne Olf werkte hard, Zion Linger probeerde op snelheid beslissend te zijn, maar achterin had Amstelveen het goed op orde. Aan de andere kant waren er wat speldenprikken, alleen niet scherp genoeg om de Langen te verrassen. In de slotfase vielen nog twee goals. De ingevallen Maarten Zwaan profiteerde van de ruimte die hij kreeg en gaf een niet te missen voorzet aan Dirk Franken. Dat deed hij ook niet en met 3-1 was de wedstrijd gespeeld. Dat Enzo Maria nog de 3-2 mocht maken voor Beursbengels was voor de statistieken.

Door de overwinning kan Amstelveen weer hoop hebben op het behoud in de tweede klasse. Beursbengels moet daarentegen alle zeilen bij zetten om het verval sinds de winterstop een halt te roepen, want de situatie wordt er nu niet beter op. Met onder andere Amstelveen komt de concurrentie voor het lijfsbehoud steeds dichterbij.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek