Amstelveen pakt punt

Amstelveen heeft haar strijd tegen degradatie een goed vervolg gegeven. Na de overwinning van vorige week op Hellas Sport werd er nu een punt gehaald tegen kampioenskandidaat Castricum. Aan de Sportlaan werd het 1-1.

De strijd om de titel en de strijd om de degradatie. Het is allebei een strijd maar de belangen zijn heel anders. Amstelveen boekte vorige week voor het eerst sinds de openingsdag (3 september) weer eens een overwinning. Die zege kwam net op tijd om de strijd tegen degradatie te ontlopen. Ook tegen het op de derde plaats staande Castricum deed de ploeg van Rooth de eerste helft niet onder. Castricum doet volop mee voor de titel (met Aalsmeer en AFC) en heeft de eerste periode titel al op zak. Trainer Radjin de Haan: “Ik heb wel gezegd dat we met deze ploeg voor de prijzen moeten gaan. Voorlopig is dat gelukt. We hebben de eerste periode en nu vind ik ook dat we voor het kampioenschap moeten gaan.  We doen voor niemand onder. AMVJ heeft de beste ploeg maar als wij gewoon geconcentreerd spelen en bij de les blijven hoeven we echt van niemand te verliezen”.

De eerste helft was het verschil op de ranglijst niet te zien. Castricum was voetballend wel beter maar creëerde nauwelijks kansen. De defensie hield zich goed staande tegen de snelle buitenspelers Maarten van Duivenvoorde en Sebastiaan Weber. Trainer Rooth: “Michel Grethe is niet meer de snelste maar hij is een goede leider. Het is gewoon dom van me dat ik hem niet eerder in het centrum heb gezet” Daardoor kwam Jurrit Wilhelmus aan de linkerkant terecht. Hij speelde een gedegen wedstrijd maar had zijn handen vol aan Van Duivenvoorde. Slechts een grote kans in de eerste helft. Amstelveen spits Martijn Mak kreeg een niet te missen kans na een actie van Levy Pique.

De tweede helft was nog geen drie minuten oud of de thuisploeg stond al op voorsprong. Een vrije trap van uitblinker Joris van Ooijen kwam bij de diepgaande Robert Lesmeister. Keeper Jansen was zijn goal al uit maar zag de bal met de juiste snelheid achter hem in het doel belanden. Een mooie opsteker voor Amstelveen dat vanaf dat moment ook echt ging geloven in een goede afloop. De 2-0 was in de maak. Pigue speelde zich via de linkerkant keurig vrij en liet Martijn Mak de 2-0 maken. Een hand van een Castricum-verdediger  verhinderde een goal. Scheidsrechter Fred Jansen uit het Drentse Grollo verklaarde na afloop dat hij het niet gezien had. Duidelijker kon het niet. Geen 2-0 voor Amstelveen. Het zou ook iets te veel van het goede geweest zijn. Een corner van invaller Draper werd door Schekkerman hard binnengekopt. In die fase kwam Amstelveen een paar keer goed weg.

Vijf minuten voor tijd was het nog steeds 1-1. Waar Castricum de overwinning zocht speelde Amstelveen het af en toe uit via de counter. Auke Boerema was het eindstation van zo’n counter. Schekkerman haalde hem neer en voorkwam daarmee een drie tegen een situatie en dus een doelpunt. Dat Tobias de Koning daarna met twee keer geel ook nog van het veld moest deed had geen grote gevolgen meer. Een schot van Auke Boerema verdween nipt over de goal heen.

Beide ploegen dus een punt. Amstelveen-trainer Rooth baalde na afloop: “Dat doe ik zeker. Het feit dat ik dat gevoel hebt zegt in ieder geval dat we op de goede weg zijn. We spelen gelijk tegen een kampioenskandidaat en gezien het spelbeeld is dat ook wel terecht”.