Foto Hans van Beek: Joris van Ooijen (niet zichtbaar) zorgt toch nog voor de 2-2

Amstelveen pas in slotfase naast Hellas Sport

Voor de tweede achtereenvolgende keer heeft Amstelveen punten weten te pakken in de slotfase. Werd er twee weken geleden nog gewonnen van Marken, nu bleef de ploeg van Mark Kranendonk steen op een 2-2 gelijkspel in de tweede klasse A.

Het was de strijd tussen twee promovendi en tevens de nummers laatst en voorlaatst uit de tweede klasse. Gezien het veldspel van beide teams was dat niet te merken. Voetballend vermogen bezitten de teams wel, alleen de effectiviteit voor de goal laat nog wel eens te wensen over. Kansen waren er dan ook voldoende. Vier doelpunten was slechts een magere afspiegeling van die kansen.

Foto Hans van Beek: Merk van Veen zorgt al na elf munten voor de 0-1

Hellas Sport was de eerste dat doel trof. Al na elf minuten is het raak voor de bezoekers. Ramon Essed ontsnapt met zijn overreding aan een gele kaart, maar het gevolg was nog veel erger. De uitblinker op het veld, Mounir Raij, zet laag in vanaf de zijkant van de zestienmeter. Doelman Oerlemans komt te laat en Merk van Veen komt goed voor zijn man en tikt in de verre hoek binnen (0-1).

Amstelveen creëert de nodige kansen vooral Joris van Ooijen was dicht bij de gelijkmaker na een steekbal van Maarten Zwaan, maar de middenvelder aarzelde te lang waardoor zijn kans verkeken was. Een vrije rap van Zwaan werd door doelman Vincent Stukart goed gepareerd. Vlak voor rust ontsnap Amstelveen als Raij, na een goede actie van Cedric Bergen, de bal snoeihard op de lat schiet.

Foto Hans van Beek: Uitblinker Mounir Raij (l) in duel met Dennis Spitteler

Vlak na rust lijkt de wedstrijd als nog een beslissing te krijgen als er na een overtreding op Van Veen een terechte strafschop wordt toegekend door de goed leidende Post uit Den Haag. Rocky Korssen laat Oerlemans kansloos. Hellas Sport speelde het daarna slecht uit. Met twee man voor doelman Oerlemans speelde ze elkaar de bal in buitenspel positie toe anders was het al lang gedaan. Dennis Spitteler moest ook nog een bal van de lijn halen.

Pas het laatste kwartier gooit de thuisploeg alle schroom van zich af. Geholpen door een handsbal binnen de zestienmeter zorgt Zwaan voorde 1-2. Een paar minuten later is het weer raak. Van Ooijen scoort van dicht bij met de zijkant van zijn schoen de 2-2. Hellas is de weg kwijt en Amstelveen jaagt op de tweede zeg op rij. Een overwinning die er niet komt, ondanks de mooie omhaal van Essed. Een zege was ook absoluut te veel van het goede geweest.

Kranendonk

Kranendonk: “ We gaan pas na de tweede tegentreffer strijd leveren. Veel te laat. Toen die ‘drive’ er kwam zag je ook dat er wat te halen viel. Ondanks dat hebben we te veel kansen nodig om tot scoren te komen. Gezien de kwaliteit van hun defensie hebben we er veel te weinig uitgehaald. Dat we nog ene punt halen is mooi want Hellas Sport had het al veel eerder moeten beslissen.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van 2A.