Amstelveen Heemraad wint ook tweede bekerwedstrijd

Amstelveen Heemraad heeft goede zaken gedaan op weg naar de knock-out fase van de beker. De uitgestelde wedstrijd, Ouderkerk kon op zaterdag 31 augustus geen team op de been brengen door vakanties, werd door de Amstelveners simpel gewonnen met 3-1. Maxim Perels en Robert Lesmeister zetten Amstelveen op een 2-0 voorsprong en na rust was het Toby Correia die de wedstrijd op slot gooide door de 3-0 binnen te schieten. In de slotfase wist Ouderkerk nog de eer te redden.

Amstelveen begon wat afwachtend aan de wedstrijd en Ouderkerk gaf vanaf het begin vol gas. De eerste vijf minuten waren voor Ouderkerk en zij kwam een aantal keren gevaarlijk richting Mats Valk. Met wat kunst en vliegwerk werd een goal voorkomen. Na 5 minuten luwde de storm van Ouderkerk en kwam Amstelveen aan het voetballen toe. Dat betaalde zich gelijk uit toen Zakaria Madrane een prachtige pass losliet naar Maxim Perels en die haalde gelijk uit. Diagonaal volleyde hij de bal achter de verslagen Rick Theijsmeijer. Amstelveen was heer en meester en kort na elkaar was het twee keer Robin Tromp die met een pass de bal precies achter de verdediging van Ouderkerk  legde. Reshad Haidari en Robert Lesmeister werden bereikt, maar in beide keren was Theijsmeijer de winnaar. Toch viel de verdiende 0-2. Zakaria Madrane stond weer aan de basis van de goal.

Nu zette hij Robert Lesmeister, na drie jaar weer terug in de A-selectie en met 150 competitiewedstrijden en 54 goals mooie statistieken, alleen voor de keeper en hij wipte de bal zo over de graaiende Theijsmeijer. Kort daarop de mogelijkheid op 0-3. Justin Luiten kwam opstomen langs de linkerkant en hij vond Robert Lesmeister. Die draaide en bracht StephLangeveld in stelling, maar die zag zijn inzet net naast gaan. Vlak voor rust ontsnapte Amstelveen aan de 1-2, Remy van Luijn haalde verwoestend uit, maar zijn schot kwam via onderkant lat weer het veld in. Met 0-2 ging de rust in.

Robert Lesmeister

Na rust werd het niveau snel minder. Amstelveen hoefde niet zo nodig en Ouderkerk was onmachtig. Er was veel balverlies en de kansen die er kwamen waren niet gevaarlijk genoeg. In de 78e minuut was het Toby Correia die aan alle onzekerheid een eind maakt toen hij beheerst de 0-3 binnenschoot. Voor de derde keer in de wedstrijd was het Zakaria Madrane die de eindpass gaf. Toen eigenlijk iedereen wachtte op de definitieve genadeklap, deed Ouderkerk wat terug. Remy van Luijn schoot nu wel binnen. Kort daarop kon het nog spannender worden, met drie kansen voor Ouderkerk, maar drie keer Mats Valk die zijn ploeg behoedde voor de 2-3. Na negentig minuten was de goed leidende Bax er klaar mee en floot af.

Door dit resultaat gaat Amstelveen Heemraad aan kop met 6 uit 2 en een doelsaldo van 8-2. Overbos is tweede met 3 uit 2 en een doelsaldo van 3-3. FC Amsterdam heeft ook drie punten en een doelsaldo van 4-5. Zaterdag kan Amstelveen de knock-out fase veilig stellen door minimaal gelijk te spelen in Hoofddorp tegen Overbos.

Tekst: Helmar Vercasman

Foto’s: Hans van Beek