Amstelveen vecht zich naar belangrijke overwinning

Amstelveen Heemraad is eindelijk van de hatelijke nul af in de zaterdag derde klasse C. Na vier nederlagen op rij won de ploeg van Laurens ten Heuvel wel van Olympia ’25. Toby Correia was met de enige treffer van de middag de matchwinner: 0-1.

De vooruitzichten voorafgaand aan het bezoek aan Hilversum waren somber. De Amstelveners kampen met een gigantische hoeveelheid blessures, vooral spierblessures door het enorm verslechterde kunstgras op het eigen hoofdveld. Tel daar twee schorsingen bij op en Amstelveen trad in een heel andere samenstelling aan dan in de weken daarvoor. Omdat de eerste drie keepers niet beschikbaar waren, werd Jimmy Bodt uit het derde elftal gehaald en good-old Michael Lippens sloot ook aan om zijn inbreng te hebben in het, door de nul uit vier, onzekere Amstelveen.

De bezoekers begonnen goed aan de wedstrijd. Feller dan in de weken daarvoor werd gestreden voor elke meter. Olympia ’25 had daar moeite mee en kwam al snel onder druk te staan. Michael Coster was in zijn honderdste wedstrijd voor Amstelveen dicht bij de openingstreffer, maar zag zijn inzet naast. Aan de andere kant redde Both goed op een inzet van Badr Rharssisse.

Amstelveen had de wedstrijd redelijk onder controle, zonder echt grote kansen. Dat veranderde op slag van rust. Een inzet van Coster belandde via doelman Burak Dudukcu op de lat en stuiterde voor de voeten van Toby Correira, die heel leep de bal over Dudukcu heen wipte en de gasten aan de leiding bracht: 0-1. Hierna was het ook direct rust.

In de tweede helft probeerde Olympia ’25 de gelijkmaker te produceren. Amstelveen gaf geen kans weg en kreeg zelf in de tegenstoot de ruimte om de bevrijdende 0-2 te maken. Kansen voor Coster, Furgel Fabies en de ingevallen Maxim Perels leverden geen treffer op. Olympia ’25 moest bovendien met tien man verder na een rode kaart voor Kai Janmaat. De krappe 0-1 kon over de streep getrokken worden, met dank aan de ingevallen Lippens. Mede door zijn ervaring en inzicht hielden de Amstelveners stand voor de eerste competitiezege.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse C.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)