Amstelveen verplettert Legmeervogels

In een wedstrijd die nooit echt een wedstrijd is geweest was Amstelveen heer en meester. Toch was het nog spannend of deze wedstrijd ooit gespeeld zou worden. Legmeervogels had de week daarvoor niet genoeg spelers om tegen Ouderkerk aan te treden en ook nu moesten alle zeilen bijgezet worden om een elftal op de been te krijgen. Hans Heren, bestuurslid van Legmeervogels: “Op papier hebben wij twintig spelers, waaronder drie keepers.

Door omstandigheden hebben wij er nog maar één en deze stond langs de kant met een blessure aan zijn hoofd. Tel daarbij nog twee schorsingen en de spoeling wordt erg dun. Toch hebben wij er vandaag 13 op het wedstrijdformulier staan en kunnen dus spelen”.  Amstelveen was er blij mee, want met de nacompetitie in zicht wilde zij wedstrijdritme blijven houden.

20042013 AMSLEG 2

Amstelveen heeft vanaf het begin het initiatief gehad en gehouden. Tim Mollers, de gelegenheidskeeper bij Legmeervogels, had een moeilijke middag. De score werd geopend door Jurrit Wilhelmus, die een voorzet van Michael Coster snoeihard achter Mollers kopte. Twee minuten later ging Levy Pique langs twee verdedigers en in de korte hoek bracht hij de 2-0 op het scorebord. Uitblinker Michael Coster maakte het verschil in twee standaardsituaties. Een vrije trap, net buiten de zestien en een strafschop zorgde voor een 4-0 voorsprong. De wedstrijd was een half uur onderweg. Tot de rust waren er nog hoogtepunten van Tim Boelrijk en weer Michael Coster en met een 6-0 ruststand gingen beide ploegen de kleedkamer in.

20042013 AMSLEG 3

Na rust bleef de machine van Amstelveen draaien, maar hier en daar wat slippertjes. Maar eerst een hele fraaie aanval, die belandde bij Robert Lesmeister en hij stelde met een schitterend hakballetje Daniel Fritschy in staat de 7-0 binnen te schieten en kort daarna de  8-0 door Lesmeister zelf. Dat Nick van Schaik van Legmeervogels een foutje achterin afstrafte was mooi  voor de mannen uit Uithoorn, maar slordig van Amstelveen.

20042013 AMSLEG 4

De dubbele cijfers er uiteindelijk door goals van Levy Pique, Michael Coster en Tim Boelrijk. 11-1 was een redelijk juiste verhouding van het beeld van de wedstrijd. Door een overwinning van EDO en daarmee het veiligstellen van het kampioensschap, rest Amstelveen de nacompetitie. Hierbij treffen zij de nummer 12  van de 2e klasse A. De plek waar Opperdoes nu staat. En deze ploeg kent Amstelveen nog wel.

20042013 AMSLEG 5

Teamleider Marcel Havermans:” Ja, vorig seizoen twee keer van verloren. De uitwedstrijd was knullig, want kort voor tijd maakt Robert (Lesmeister rd.) de 2-3 en dan denk je dat de wedstrijd in de tas zit, maar je verliest hem dan toch met 4-3. De thuiswedstrijd was jammer en niet nodig, maar wij waren toch al gedegradeerd. Maar goed, het kan ook nog Overbos worden, of OSV. Wij zullen het zien, deze week spelen zij de inhaalwedstrijd tegen NFC en dat zal meer duidelijkheid geven. Welke tegenstander het ook wordt, wij gaan met heel veel vertrouwen de nacompetitie in”.

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek