Amstelveen verspeelt opnieuw punten in slotfase

Amstelveen Heemraad heeft slechts een punt overgehouden aan het duel met koploper NiTA. Lange tijd leek de ploeg van Laurens ten Heuvel zelfs de overwinning te pakken, totdat de bezoekers diep in blessuretijd alsnog op gelijke hoogte kwamen. Daardoor komt Amstelveen niet uit de onderste regionen van de zaterdag derde klasse C.

De eerste helft was niet geweldig. Beide ploegen wilden wel, maar konden het niet laten zien. Het hoofdveld van Amstelveen is eigenlijk al een tijdje aan vervanging toe, want het veld is hard en glad, en mooi voetbal is bijna onmogelijk. Wel was er veel strijd. Eigenlijk viel er in de eerste helft slechts één kans te noteren, voor NiTA. Sven van Heuten schrok van de ruimte die hij kreeg en schoot de bal naast.

Na de rust viel al snel de 1-0. Zakaria Madrane bereikte met een pass over veertig meter Reshad Haidari, die langs zijn directe tegenstander ging en doelman Stan de Wit met een schot in de verre hoek kansloos liet. Gedurende de tweede helft verzuimde de thuisploeg de voorsprong uit te bouwen, met mogelijkheden voor Kevin Nlandu, Furgel Fabies en Toby Correia.

Het laatste kwartier was voor NiTA en de druk op keeper Mike Lesmeister nam toe. Stef Hoogveldt schoot op de lat en Irvin de Vette raakte de paal. In de derde minuut van de blessuretijd leken de bezoekers gelijk te maken, maar werd de treffer van Koen Langelaar afgekeurd. Een overwinning voor Amstelveen gloorde aan de horizon en de eerste periodetitel leek naar Maarssen te gaan, totdat NiTA alsnog een punt pakte. Met een uiterste krachtsinspanning kreeg Job van Rijn zijn kopbal achter Lesmeister: 1-1.

De ontgoocheling was groot bij Amstelveen, dat door een overwinning van CTO’70 (4-3 op Altius) naar de voorlaatste plaats zakte. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse C.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)