Amstelveen voelt zich behoorlijk bestolen na laat gelijkspel AMVJ

Ziedend was Radjin de Haan. De scheidend trainer van zaterdag tweedeklasser Amstelveen Heemraad had weinig goede woorden over voor de arbitrage. Op bezoek bij AMVJ werd een 0-2 voorsprong ongedaan gemaakt door doelpunten in de 97ste en 100ste minuut.

“Waar haalt hij dertien minuten blessuretijd vandaan?! Dat is mij nog nooit overkomen. Blijkbaar wacht hij tot de 2-2 valt.” De Haan had weinig goede woorden over voor scheidsrechter Idrissi Chiour. “Mijn rechtsbuiten (Robin Oussoren, red.) wordt vol onderuit gehaald en de scheidsrechter geeft geen kaart, niet de enige keer overigens. Bij ons moet iedereen buiten het hek staan, van AMVJ-kant mag alles. We kregen alles tegen. Echt alles. Dan kan je ook niet winnen.”

Bij het ingaan van de blessuretijd leek er niets aan de hand voor de gasten. De wedstrijd was immers al gespeeld. Amstelveen sloeg toe op de juiste momenten en had een 0-2 voorsprong te pakken. Aan het eind van de eerste helft ging AMVJ-doelman Levien Rocha in de fout bij een hoekschop van Maarten Zwaan, waar Furgel Fabies van profiteerde. Een kwartier voor tijd zorgde opnieuw een persoonlijke fout bij de thuisploeg voor de 0-2. Bram van der Driest verspeelde de bal, Robin Oussoren bleek niet zelfzuchtig en gunde de treffer aan de meegelopen Tim Steij.

De arbiter besloot vervolgens in totaal dertien minuten bij te trekken. “Of het er echt zoveel moesten zijn, durf ik niet te zeggen, maar een stuk of zeven minuten minimaal”, zei AMVJ-trainer Ricky Kumar. In die zevende minuut maakte invaller Gijs Bedet uit een scrimmage de aansluitingstreffer. Door iedereen werd veelvuldig naar de klok gekeken, behalve Idrissi Chiour. AMVJ profiteerde hiervan. In de honderdste minuut volleerde Robin Meerhoff de 2-2 binnen en liepen de gemoederen hoog op bij Amstelveen, dat door een misser van René Boer in de slotseconden nog een punt overhield. “Op zo’n moment mag je blij zijn dat je op miraculeuze wijze op gelijke hoogte komt.”

De Haan dacht daar anders over. Hij trok de vergelijking met ruim een jaar geleden, toen de oefenmeester ook gefrustreerd Het Loopveld verliet. “Vorig jaar werden we aan alle kanten gepikt. Twee keer op rij is een beetje extreem, he? Het kan toeval zijn, maar ik vind het behoorlijk frappant.” De exacte reden voor het toevoegen van de dertien minuten extra tijd bleef onbekend. Wij wilden scheidsrechter Idrissi Chiour om een reactie vragen, maar hij verliet het sportpark direct na afloop omdat hij zich bedreigd voelde.

Met de puntendeling schieten beide ploegen niets op. AMVJ staat twaalfde en Amstelveen, dat vanaf volgende week onder leiding van Laurens ten Heuvel staat, met één punt meer en plekje hoger. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Foto’s Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)