AmstelveenHeemraad verspeelt zege in het laatste kwartier tegen Kadoelen

Kadoelen, na drie wedstrijd nog zonder punten, vierde het gelijkspel als een overwinning, maar bij Amstelveen heerste chagrijn, nadat zij een comfortabele 0-2 voorsprong in rook zagen opgaan. Na rust bracht Robert Lesmeister zijn ploeg al snel de voorsprong en na driekwart wedstrijd leek Luuk van Rossum de wedstrijd op slot te gooien met de 0-2. Maar in het laatste kwartier kwam Kadoelen helemaal terug. Bryan Fleysman en Mitchell Bijvoet brachten Kadoelen weer op gelijke hoogte. 

Amstelveen heeft het traditioneel moeilijk bij Kadoelen.  Drie eerdere edities werden allen verloren en dus moest Amstelveen aan de bak. Kadoelen heeft het lastig in de derde klasse. Drie nederlagen op rij maakten van deze wedstrijd een belangrijke, want punten waren welkom in Amsterdam Noord. De eerste helft was van zeer matig niveau. Met veel balverlies en slordig voetbal was het niet best. Toch waren er hier en daar wat kansen. Kadoelen had snel na het begin de bal al binnen geschoten, maar het buitenspel was gezien en gehonoreerd. Daarna kreeg Ozaires Deets een aardige kans, maar hij kopte over. Shania Willems, de rechtsbuiten van Kadoelen, was met zijn snelheid de verdediging van Amstelveen de baas, maar zijn schot strandde op Giovanni Santangelo. Pim Rive haalde van buiten de 16 verwoestend uit en vond Sinan Sari op zijn weg. Met deze vier hoogtepuntjes voor rust moest het publiek het doen. 

Na rust was het Amstelveen dat het verschil maakte. Jaïr Cruden kwam langs de rechterkant op en gaf de perfecte voorzet op Robert Lesmeister. Zijn inzet betekende de 0-1 voorsprong voor Amstelveen. Daarna was het Amstelveen wat de klok sloeg. Kadoelen kon alleen maar tegenhouden. In de 68e minuut dacht Amstelveen de overwinning binnen te hebben. Zakaria Madrane schoot de corner strak richting goal van Kadoelen en de inlopende Luuk van Rossum zette zijn voet er tegenaan. De bal vloog onhoudbaar in de goal en zo zette hij Amstelveen op een 0-2 voorsprong.

Een kwartier voor tijd kwam Kadoelen dichterbij. Bijvoet gleed langs de verdediging van Amstelveen en zijn voorzet werd binnengekopt door de vrijstaande Bryan Fleysman. Kadoelen geloofde er weer in en bij Amstelveen werd het slordiger. Dat resulteerde in de gelijkmaker. De verdediging van Amstelveen zag er niet goed uit toen Mitchell Bijvoet de bal voor zijn voeten kreeg en de gelijkmaker binnen schoot. Beide ploegen gingen nog op zoek naar de overwinning, maar zover kwam het niet. Kadoelen was blij met zijn punt en bij Amstelveen werd getreurd om de kostbare twee punten die verspeeld waren.

Volgende week krijgt Amstelveen koploper Buitenboys op visite en gaat Kadoelen op bezoek bij het nog puntloze De MeerBekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 3b

Tekst: Helmar Vercasman

Foto’s: Hans van Beek

Tiental Buitenboys verslaat EVC

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!