Amsterdam levert de meeste spelers van Nederland aan BVO’s

Brachten wij onlangs nog de Top 100 van de beste jeugdopleiding van Nederland. Nu heeft onderzoek van de website tussendelinies.nl gekeken naar de beste stad (regio) van Nederland. Amsterdam staat duidelijk bovenaan. Niet verrassend natuurlijk!

Aan het begin van het seizoen publiceerde Het Amsterdamsche Voetbal een lijst met alle spelers in de eredivisie en Jupiler League die bij een Amsterdamse club begonnen zijn of in Amsterdam geboren zijn. Het was een indrukwekkende lijst. Ook in de Top 100 van beste jeugdopleiding scoorde Amsterdam heel goed en was het toonaangevend.

Dat Amsterdam dus bovenaan staat in zo verrassend. In het onderzoek van tussendelinies.nl is ook gekeken naar deze competities, maar hebben ze de tien sterkste competities uit het buitenland ook meegerekend. In totaal werden er 677 voetballers bekeken op basis van deze gegevens.

Zeeburgia en AFC zijn hofleverancier aan de diverse betaald voetbal organisaties in dit onderzoek. Beide clubs leveren 23 spelers met als bekendste namen Adam Maher en Daley Blind.

Naamloos 2

Uit de Top 10 van verenigingen zijn er maar liefst vier clubs uit Amsterdam. Daarbij is gekeken naar de verenigingen waar de spelers echt voor het eerste heeft gespeeld. Wat dus in vele gevallen betekend dat de speler daar bij de F-junioren is begonnen. Amsterdam komt dan in de Top 10 met AFC (17 spelers), Zeeburgia (11 spelers), FC Amstelland (5 spelers) en DWS (4 spelers). Ook Abcoude staat in de Top 10 met zeven spelers. RKAV Volendam Spartanen’20, Elinkwijk, Juliana’31 en Quick’20 completeren de Top 10.

Bron en afbeeldingen Tussendelinies.nl

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)