Home / slideshow / Amsterdammer op Avontuur: Rodney Antwi
Rodney Antwi

Amsterdammer op Avontuur: Rodney Antwi

Wereldwijd zijn er veel Amsterdamse voetballers actief. Van de Verenigde Staten tot op Bali, overal kom je ze tegen. In deze rubriek spreken we met Amsterdammers in het buitenland, de Amsterdammer op Avontuur.

Dit keer spreken we Rodney Antwi. De buitenspeler begon in de jeugd met voetballen bij De Volewijckers, voordat hij naar FC Utrecht vertrok. Daar maakte hij zijn debuut in het profvoetbal. De afgelopen seizoenen speelde hij voor FC Volendam. Sinds enkele weken is hij aan de slag bij FC Tarsko Selo, een kersverse Bulgaarse promovendus.

Het afgelopen seizoen in Volendam verliep rommelig: Antwi raakte na een tijdje zijn basisplaats kwijt, er was een trainerswissel en de ploeg had het sportief zwaar. Toch kijkt hij er positief op terug: “Mede dankzij mijn teamgenoten was het een leuk seizoen”, vertelt hij. Bij FC Volendam liep zijn contract af, waardoor hij op zoek moest naar een nieuwe ploeg.

Eén van die opties was dus FC Tarsko Selo, waar hij uitgebreid research naar deed, voordat hij zijn keuze maakte: “Ik had ook een paar opties in andere landen en heb ook een aantal andere voetballers gevraagd naar hun ervaringen. Ik heb positieve, maar ook negatieve dingen gehoord. Wat voor mij de doorslag gaf, was dat de club en de trainer totaal geen druk op mij zetten. Ik mocht komen kijken op de club hoe alles was en om te bespreken wat mijn voorwaarden zijn. Daar had ik een heel goed gevoel bij en dat is belangrijk geweest voor mijn keuze.”

Inmiddels is de Bulgaarse competitie alweer een paar duels onderweg en heeft hij een aardige indruk gekregen van het niveau, dat hij inschat van ongeveer middenmoot Eredivisie tot top Keuken Kampioen Divisie. Ook de faciliteiten op de club zijn goed.

Zijn eerste goal heeft Antwi in ieder geval te pakken, afgelopen vrijdag scoorde hij op fraaie wijze tegen Doenav Roese. Hij heeft dan ook een stevige doelstelling voor zichzelf bepaald dit seizoen: “Ik wil in ieder geval 10 doelpunten maken en 6 assists geven, maar stiekem denk ik aan meer. Ik denk graag groot.” Dat blijkt ook als hij vertelt wat hij met zijn team wil bereiken: “We willen natuurlijk meedoen om het kampioenschap. Maar het is ons eerste jaar in deze competitie, dus we moeten eerst zorgen dat we erin blijven. We moeten nog aan elkaar en de speelstijl wennen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat goed komt.”

Dit was deel 2 uit de rubriek Amsterdammer op Avontuur. Lees hier deel 1 met Terence Groothusen op Malta.

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)