Amsterdammer Charles Loots vertrekt na dit seizoen bij FC Castricum

Amsterdammer Charles Loots verlaat FC Castricum aan het einde van het seizoen. Dit heeft de trainer vorige week donderdag aan de club bekend gemaakt. Na twee seizoenen bij de Castricummers te hebben gewerkt gaat de oefenmeester op zoek naar een nieuwe club.

Loots is ambitieus en wil graag een volgende stap maken in zijn trainerscarrière. “Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging en ik wil graag doorgroeien als trainer. Castricum is een prachtige club en ik heb hier twee heerlijke jaren gehad, maar nu ben ik toe aan iets anders. Ik hoop dat er een mooie club op mijn pad komt. Ik heb mijn TC1 op zak dus ik zou in principe bij elke club aan de slag kunnen.”

De trainer geeft aan dat hij en de club op een goede manier uit elkaar gaan. “Ik heb het de club op tijd laten weten zodat zij alle tijd en ruimte hebben om op zoek te gaan naar een nieuwe trainer en de juiste persoon kunnen aanstellen. Dat verdiend de club ook. Normaal zou ik het over een maand bekend hebben gemaakt, maar nu weet iedereen waar hij aan toe is.”

LOOTS

Castricum won haar eerste twee wedstrijden met goed voetbal maar vervolgens wist de ploeg maar liefst acht duels geen overwinning te boeken. Toch hebben de resultaten geen invloed gehad op het besluit van de coach. “Ik ga niet weg omdat we nu ineens zo slecht presteren. Dat heeft niets met mijn besluit te maken. We begonnen goed aan de competitie met twee overwinningen, maar daarna hebben we elke wedstrijd verloren en dat komt ook omdat we veel pech hebben gehad.”

Loots hoopt natuurlijk dat hij het seizoen bij Castricum goed kan afsluiten. “We werken er elke training keihard aan om beter te worden en te zorgen dat we gaan winnen. We scoren ook niet gemakkelijk en missen heel veel kansen. Het vreet ook wel aan je dat we elke keer verliezen en de punten moeten niet te lang uitblijven. Toch heb ik er vertrouwen in dat de punten vanzelf weer gaan komen. Het is mijn streven om het seizoen goed af te sluiten en in ieder geval niet te degraderen.”

Foto: Copa Amsterdam
Verslag: Joey Schoo

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)