Home / Algemeen / Amsterdammer Danny Schenkel wil ook als trainer het hoogste niveau halen

Amsterdammer Danny Schenkel wil ook als trainer het hoogste niveau halen

Na drie seizoen bij BFC in Bussum wil trainer Danny Schenkel hogerop. De oud-prof streeft er nu ook als trainer naar om het hoogste niveau te bereiken. In mei hoopt hij zijn TC 1 binnen te halen en een nieuwe uitdaging te hebben gevonden.

“Ik ben nu bezig aan mij derde seizoen bij BFC, maar ik wil nu echt de stap maken naar een hoger niveau. Ik heb daar heel veel vlieguren kunnen maken, maar het is tijd om de stap te maken en niet te blijven hangen”, zegt de 39-jarige Schenkel. Met BFC promoveerde hij vorig seizoen via de nacompetitie naar de derde klasse C, waar de club momenteel op een keurige vijfde plek staat.

Als oud-prof heeft hij een aardige staat van dienst. In 1999 ging Schenkel van DWS naar Telstar. Na Sparta, Willem II, AEK Larnaca (Cyprus) en wederom Telstar sloot de voormalige verdediger in 2014 zijn spelersloopbaan af bij de amateurs van Ajax. In totaal speelde hij 321 wedstrijden in het betaald voetbal waarin hij zeventien keer scoorde. “Bij Ajax loop ik momenteel ook stage bij de Onder-16 (bij Nordin Wooter, red.). Het is mooi om bij Ajax te werken, maar daar lopen heel veel trainers rond met ambitie, dus ik heb geen idee of daar komend seizoen een plek voor mij is.”

Foto HAV | Danny Schenkel als speler van de amateurs van Ajax in 2014

“Als ik met jeugd blijf werken moet dat wel bij een BVO zijn anders kies ik liever voor de senioren. Ik hoop dan ook een mooie hoofdklasser of eersteklasser te vinden waar ik me verder kan ontwikkelen”, zegt Schenkel. “Anders misschien als assistent in de Tweede of Eerste Divisie. Al sta ik liever op eigen benen. Mijn ambities reiken ver. Ik wil me in de toekomst ook inschrijven voor de cursus ‘Coach Betaald Voetbal’. Alleen weet ik dat zoiets niet zomaar zal gebeuren. De drive heb ik in ieder geval wel.”

Schenkel woont momenteel in Woerden. “Ik kan dus alle kanten van het land op, maar het zou mooi zijn als ik in de regio Amsterdam aan de slag kan. De clubs op niveau bij mij in de buurt zijn al bezet (Jodan Boys, Sportlust’46, red.), dus dat zit er niet in. Of het op zaterdag of zondag is, in Amsterdam of Utrecht; dat maakt me niet. Wat dat betreft ben ik niet zo kieskeurig. Maar ik ga in ieder geval niet rustig op de bank liggen en wachten of er wat op me af komt.”