Amsterdammer Renaldo Jongebloet (TEC) eerste aanwinst JOS

Hoofdklasser JOS/Watergraafsmeer heeft zich voor komend seizoen versterkt met Renaldo Jongebloet van tweededivisionist TEC. De spits leverde twee weken geleden, wegens drukke werkzaamheden, zijn contract in. De Amsterdammer, die ooit begon met voetballen bij DCG, keert voor het eerst sinds 2010 weer terug in Amsterdam.

“Het was echt niet meer te doen voor mij”, zegt Jongebloet. “Mijn bedrijf (personal training en bootcamps, red.) gaat steeds beter lopen en ik krijg het drukker. Daarnaast wist ik met die rare opzet van de Tweede Divisie nooit waar ik aan toe was. Ik hoorde soms pas op woensdag op welke dag ik moest spelen. Ik kon dat gewoon niet meer combineren met mijn werk. Twee weken geleden hebben we toen gezamenlijk besloten de samenwerking te beëindigen.”

De 28-jarige spits begon met voetballen bij DCG en werd op zijn twaalfde weggehaald door Haarlem. Omdat Ajax een samenwerkingsverband had met Haarlem verkaste de aanvaller naar Ajax waar hij in 2008 een contract tekende. Het eerste elftal haalde hij echter nooit. Via wederom Haarlem (15 wedstrijden) belandde hij in 2010 bij Dordrecht (19 wedstrijden, 5 goals). Bij Emmen (2011) speelde hij nooit in het eerste elftal en dus keerde hij terug naar het amateurvoetbal. Via Lisse en FC Breukelen kwam hij vorige zomer bij TEC terecht, waar hij werd herenigd met Gery Vink, zijn oude trainer bij Ajax. In 2009, toen Jongebloet twintig jaar was, maakte Ajax.nl een reportage over hem.

“Ik wilde graag weer terug naar Amsterdam. Helemaal opnieuw beginnen. JOS had al een paar jaar gevraagd of ik die kant op wilde komen en nu is het eindelijk zo ver”, vertelt hij. “De enige die ken uit de huidige selectie is Joey Klare (ze speelden samen bij Lisse, red.). De tijd is daar om terug te keren naar de stad waar ik woon, werk en ben opgegroeid. Ik hoop wel dat ze in de hoofdklasse blijven, maar mocht dat onverhoopt niet gebeuren dan ga ik er nog steeds heen. Een woord is een woord. Ik heb dat bij Breukelen ook meegemaakt, dus dat is voor mij geen reden om er ineens vanaf te zien.”

Naast Jongebloet verzekerde de zondag Hoofdklasser zich de afgelopen dagen ook met de komst van Gairvyno Zeefuik en Timothy van den Berg (allebei AFC 2).

Foto boven: Pim Hols

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!