Home / Algemeen / Amsterdammer Ron van Niekerk door Argon op non-actief gesteld

Amsterdammer Ron van Niekerk door Argon op non-actief gesteld

Argon-trainer Ron van Niekerk is per direct op non-actief gesteld. Een dag na alle ophef rondom racistische uitlatingen van de Amsterdamse oefenmeester heeft het bestuur van de zaterdag eersteklasser besloten alsnog maatregelen te nemen.

Tijdens het duel bij WVHEDW (5-2) vorig weekend, zou Van Niekerk tegen enkele spelers van de thuisploeg kwetsende dingen hebben geroepen. Hierop besloten de teammanager en in totaal zeven spelers hun spullen in te leveren. Ook de rest van de selectie weigerde nog onder Van Niekerk te spelen. Het bestuur had de oefenmeester slechts ‘berispt’ en excuses aangeboden aan WVHEDW.

Na alle media-aandacht, wat begon met een publicatie in het AD/Groene Hart, zou Van Niekerk zich ziek hebben gemeld voor het competitieduel van de Mijdrechters tegen Roda’46. Inmiddels heeft de club ingegrepen omdat er een ‘onwerkbare situatie is ontstaan’. Het is niet bekend hoe het verder gaat met de voormalig trainer van DWS, Blauw Wit en Beursbengels. Tijdens de winterstop had hij zijn contract nog verlengd.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)