Amsterdammers winnen in 2A

De Amsterdamse clubs in de zaterdag tweede klasse A hebben in het openingsweekend gelijk hun visitekaartje afgegeven. DVVA en HBOK, beiden gedegradeert uit de eerste klasse, wonnen van Haarlem Kennemerland en ZOB. Ook WV-HEDW, 5-3 zege op Zandvoort met vier goals van Rob van Bunderen, en AMVJ wonnen hun openingsduel. Alleen AFC verloor. Nieuwkomer NFC deelde de punten met Monnickendam en Aalsmeer versloeg Overbos.

AMVJ-OSV 3-2 (0-2)

Nieuwkomer OSV maakte een superstart. In de uitwedstrijd tegen AMVJ stond de ploeg van trainer Rene Panhuis met 0-2 voor. Eerst benutte Niels Rietvelt een strafschop en tien minuten voor rust verdubbelde Remco Bakker de score. Met het inbrengen van Rene Boer en Jonne Seriese probeerde AMVj wat recht te zetten. Snel na rust zorgde Leon Gortz voor de 1-2. Invaller Seriese maakt vanaf elf meter gelijk en tien minuten voor tijd schoot hij een vrije trap binnen: 3-2.

DVVA-Haarlem Kennemerland 2-1 (2-0)

Degradant DVVA heeft het tegen promovendus Haarlem Kennemerland nog behoorlijk moeilijk gehad. In de eerste helft leek er niets aan de hand. Na een kwartier was het Mark van de Hoek die een voorzet van Floris van de Geest afronde. DVVA gaf niets weg en kwam vlak voor rust verdiend op 2-0. Daan Bijlard schepte de bal vanaf zo’n dertig meter over de keeper heen. Een foute terugspeel bal vlak na rust zorgde ervoor dat Patrcik Tax namens de gasten kon scoren. DVVA kwam niet meer aan voetballen toe. Mark van de Hoek kreeg wegens praten zijn tweede gele kaart en kon vertrekken. Vanaf dat moment was het een kwestie van overleven maar de ploeg van Sjaak Tersteeg hield stand en bleef uiteindelijk nog makkelijk overeind.

ZOB-HBOK 2-6  (1-2)

HBOK wordt door vele clubs gezien als grote favoriet voor de titel. De degradant uit de eeste klasse hoorde dat ook meteen van tegenstander ZOB. De ploeg van Don Guezen liet vanaf het begin zien dat dat misschien wel waar is. Met goed verzorgd voetbal en veel geduld speelde het ZOB van de mat. Toch was het de thuiploeg dat na een half uur de score opende. Nog voor rust herstelde HBOK de opgelopen schade. De van Pancratius overgekomen Tim Stroomberg maakte gelijk en Jesse Wijna zorgde voor de 1-2. Na de rust het zelfde spelbeeld. Veel balbezit voor de club uit Zunderdorp en goed combinatie voetbal. Eenvoudig liep de ploeg van Guezen uit naar 1-6. De doelpunten kwamen op naam van Henk Abercrombie, Luuc van Rheenen en nog twee keer Stroomberg. De 2-6 viel vlak voor tijd uit een penalty.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!