Amsterdamse clubs klaar voor landelijke beker

Vanavond (woensdag) staat de eerste ronde van de landelijke KNVB beker op het programma. Drie Amsterdamse clubs komen daar in uit. Topklassers AFC en Chabab en zondag eersteklasser JOS Watergraafsmeer. Alle drie de clubs spelen om 20:00 uur een uitwedstrijd.

Zondag eersteklasser JOS Watergraafsmeer debuteert vanavond in de landelijke beker. Nou ja debuut, in ieder geval in deze opzet. In het seizoen 1958/1959 speelde JOS een wedstrijd tegen Ajax in de grote beker (8-3 voor Ajax). De beker was toen echter in de eerste ronden nog per district ingedeeld. Nu is JOS er dus weer bij. Dankzij een kwartfinale plaats vorig seizoen in het bekertoernooi van West 1 mag de club uit Oost nu landelijk debuteren. RVVH is in Ridderkerk de tegenstander. De zaterdag hoofdklasser kwam het afgelopen weekend niet verder dan 1-1 tegen SHO in de districtsbeker. JOS Watergraafsmeer nam deel aan Het Kampioenschap van Amsterdam. Middelbeek gebruikte veel spelers en gaf zondag zijn basisteam rust om zich helemaal te kunnen richten op de wedstrijden tegen RVVH. Met een complete selectie reist JOS aan het eind van de middag af naar Ridderkerk.

De wedstrijd is, voor de thuisblijvers, vanaf 20:00 uur te volgen op Radio Ridderkerk.

Fotowebsite AFC: AFC verloor vorig seizoen in de 2e ronde van FC Den Bosch
Fotowebsite AFC: AFC verloor vorig seizoen in de 2e ronde van FC Den Bosch

AFC trapt, ook om 20:00 uur, af in Oud Beijerland tegen SHO. De eersteklasser speelden het afgelopen weekend dus gelijk tegen RVVH. SHO plaatste zich, net als JOS, middels het district toernooi voor de landelijke beker. Voor AFC is deelname inmiddels een vast gegeven. Vorig seizoen werd AFC in de tweede ronde uitgeschakeld door FC Den Bosch, nadat het in de eerste ronde had gewonnen van DVS’33 uit Ermelo (0-1). De ploeg van Willem Leushuis verloor afgelopen zondag het openingsduel in de Topklasse van De Treffers. AFC kan vanavond niet beschikken over de geblesseerden Rogier Wissink, Pepijn Veerman, Daan Sutorius, Joshua Patrick, Wout Meulemans en Marien Willemse.

Chabab gaat op bezoek bij zaterdag Topklasser Capelle. Vorig seizoen sneuvelde Chabab in de eerste ronde door met 1-2 te verliezen van RVVH (de tegenstander van JOS Watergraafsmeer vanavond). Chabab haalde nog nooit de tweede ronde.  Bij de eerste deelname onder Simon Ouaali werd verloren van WHC. Afgelopen weekend won Chabab met 5-0 van Juliana’31 en Capelle was met 3-0 te strek voor HHC Hardenberg.  Ondanks de ruime zege op Juliana zal Chabab vanavond niet in dezelfde opstelling spelen. Manager Patrick Koppenaal: “ Er zijn drie spelers die terugkeren in de selectie, zij hadden nog een schorsing van vorig seizoen.  Maikel Matse, Mohames Moudou en Tarik Amarzagouio keren terug. Alleen Matse heeft een lichte blessure, maar kan waarschijnlijk wel spelen. Ik verwacht dus niet dat we met hetzelfde team als afgelopen zondag spelen.”

Het Amsterdamsche Voetbal zal uitgebreid verslag doen van onze clubs in de KNVB beker.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!