AMVJ alleen aan kop na overwinning op Marken

Na drie wedstrijden is AMVJ koploper in de zaterdag tweede klasse A. De ploeg van Hans Schakel versloeg concurrent Marken met 2-0, na doelpunten van Jimmy Jansen en Mark Schol. Hiermee boekten de Amstelveners hun derde zege op rij.

Al vroeg in de wedstrijd kreeg de thuisploeg een enorme kans om de score te openen. Een voorzet van Imke van Moorselaar werd door Bram van der Driest terug voor het doel gebracht. René Boer kon van dichtbij binnen tikken, maar via doelman Robert Schouten en de lat ging de bal het doel uit. Enkele minuten later raakte AMVJ weer de lat, na een mooie kopbal van Van Moorselaar.

Beide ploegen kregen in de eerste helft een paar kleine mogelijkheden, maar de grote kansen bleven uit. Die kwamen pas in de tweede helft. De eerste kans na rust was voor Nick Tuijp, maar de middenvelder van Marken schoot van afstand in de handen van AMVJ-doelman Levien Rocha.

Aan de andere kant was het wel raak. Na afleggen van Tjerk Veltman schoot René Boer tegen Marken-verdediger, maar in de rebound kon de jarige Jimmy Jansen profiteren. Zijn schot werd nog van richting veranderd, maar doelman Schouten kon de 1-0 na een klein uur niet voorkomen. Een paar minuten later kwam AMVJ opnieuw tot scoren, maar een kopbal van Jansen werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel.

AMVJ - Marken

AMVJ-trainer Hans Schakel was woedend na het afkeuren van de 2-0. “Ik ben boos dat er een clubgrensrechter ‘bewust’ alles verkeerd vlagt. Het was een zuiver doelpunt, maar daar dacht de grensrechter anders over. Zelfs inworpen beoordeelde hij verkeerd. Ik was laaiend. Gelukkig hielden de spelers hun hoofd erbij en voetbalden ze gewoon door.”

AMVJ was de betere ploeg, maar de beslissing bleef uit. René Boer had een uitgelezen kans op de 2-0, maar van dichtbij stuitte hij op doelman Schouten. Toch besliste de thuisploeg de wedstrijd. Nadat Robert Kaars (Marken) ongelukkig Imke van Moorselaar tegenhield, besloot scheidsrechter Hilgersom de bal op de stip te leggen. Dit buitenkansje werd benut door Mark Schol, die vijf minuten voor tijd de eindstand op 2-0 bepaalde.

Ondanks de invloed van de grensrechter op de wedstrijd, is Schakel na afloop opgelucht met de overwinning. “Het resultaat is niets op aan te merken. Een terechte 2-0 overwinning, drie gespeeld negen punten. Dat geeft een heerlijk gevoel. We draaien goed, alleen was het wel gevaarlijk dat het lang duurde tot de 0-0. Gelukkig wisten we deze wedstrijd verdiend te winnen.”