Home / Algemeen / AMVJ beeindigt droom DVVA

AMVJ beeindigt droom DVVA

DVVA heeft geen plek in de nacompetitie weten te bemachtigen. In de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen werd thuis met 2-3 verloren van AMVJ. Door dit resultaat kwam de ploeg van Sjaak Tersteeg uiteindelijk tekort in de strijd om de laatste plek voor de nacompetitie. AMVJ, dat al eerder uitgespeeld was voor nacompetitie, ging DVVA op de ranglijst voorbij en eindigde op plaats vier. DVVA zakte naar de vijfde plek.

Met luid applaus ging Teun Meurs naar de kant vlak voor tijd. De aanvaller had een dubbel gevoel overgehouden. Meurs: ‘Natuurlijk is het balen dat we de nacompetitie niet bereikt hebben. Gelukkig speelde Aalsmeer gelijk bij WVHEDW, anders was het nog zuurder geweest. Maar ik heb genoten van de 14 jaar die ik bij DVVA heb mogen spelen.’

AMVJ kreeg de eerste grote kans van de wedstrijd. Wieger Visser vond Rene Boer, maar de spits kon keeper Daan Waleson niet passeren. DVVA was in de openingsfase gevaarlijk door afstandschoten van Peter Schakel en Rik Ossenkoppele. Ondanks het bij vlagen slordige spel kwam AMVJ wel op een 0-1 voorsprong. Dorivaldo da Cruz legde de bal achter de verdediging van DVVA en Visser passeerde Waleson door de bal over de doelman heen te schieten. Niet lang daarna zag AMVJ trainer Maurice Kuijper DVVA weer op gelijke hoogte komen. Van een meter of twintig besloot Floris van der Geest op doel te schoten en zijn poging kon niet gestopt worden door Nick de Groote. Na de gelijkmaker ging DVVA door en kwam het ook op voorsprong. Opnieuw was Van der Geest de gevierde man, nadat hij bij een corner van Schakel in kon koppen. Toch gingen beide ploegen met een gelijke stand de rust in. Een vrije trap van aanvoerder Jimmy Jansen werd door Visser met het hoofd tot doelpunt gepromoveerd. AMVJ mocht het meest content zijn met de 2-2 ruststand, aangezien de mannen van Kuijper moeite hadden om elkaar te vinden in het eerste bedrijf.

11052013DVVA-AMVJ2

In de tweede helft kon AMVJ beter meekomen, kwamen er meer passes aan en trainer Kuijper vond dat zijn ploeg ‘een acceptabele tweede helft op de mat had gelegd. DVVA bleef op zoek naar de drie punten die de ploeg nodig had voor nacompetitievoetbal. De eerste mogelijkheid kwam op naam van Ossenkoppele, maar zijn schot was niet van groot gevaar. Naarmate de tweede helft vorderde probeerde Tersteeg meer druk naar voren te zetten. DVVA ging echter slordig om met de kansen die het kreeg. Bij een uitbraak gaf Van der Geest de bal mee aan Rob Dekker, maar de centrale verdediger kon de Groote niet verassen en schoot over. Daarna kon  Meurs zijn laatste wedstrijd voor DVVA nog bekronen met een doelpunt, maar na een goede individuele actie faalde ook hij in de afronding. Uit de tegenaanval was het AMVJ dat wel de 2-3 wist te maken. Een voorzet van de linkerkant van invaller Sonko Ousman bereikte Boer en nu kon de spits wel het net vinden. DVVA kreeg ook na de 2-3 kansen om alsnog de overwinning binnen te slepen. Tot tweemaal toe was Meurs dichtbij een treffer, maar het ontbrak hem aan wat geluk. Eerst volleyde de spits net naast op een voorzet van Schakel en tegen het eind van de wedstrijd stond de paal een doelpunt in de weg. Tussen beide kansen had Imke van Moorselaar de wedstrijd definitief op slot kunnen gooien, maar hij kon de bal niet langs Waleson in het doel schuiven. De laatste kans van de wedstrijd was voor Van der Geest. Zijn schot ging echter over en daarmee bleef een derde doelpunt voor zowel DVVA als Van der Geest uit. Aan het einde van de partij kreeg Meurs zijn publiekswissel en na afloop kon hij ook de bloemen van voorzitter Maarten Smakman  in ontvangst nemen. Gescoord werd er niet meer en daarmee won AMVJ de uitwedstrijd bij DVVA met 2-3.

Tersteeg gaf na afloop aan wel te balen. Tersteeg: ‘We maakten vandaag de kansen niet af. Je krijgt bij 2-1 en 2-2 enorme kansen om de winst te pakken, maar dat hebben we niet gedaan.’Vooruitkijkend op volgend seizoen wil  Tersteeg wederom voor de plaatsten bovenin vechten. ‘De spelersgroep blijft nagenoeg intact en er komen een paar nieuwe jongens bij. Volgend jaar gaan we het weer proberen’, aldus Tersteeg. Net als Tersteeg wil Kuijper volgend seizoen strijden om de bovenste plekken. ‘AMVJ wil volgend jaar omhoog’, klonk het strijdvaardig uit de mond van de winnende coach.

Bloemen bij afscheid Teun Meurs
Bloemen bij afscheid Teun Meurs

 

Bestel de Kampioensspecial 2021/2022 voor slechts €6,99

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend